Regija
ĐAKOVAČKI PRSTEN I INFRASTRUKTURA

Kanalizacija u Selcima, kružni tok u Piškorevcima
Objavljeno 28. kolovoza, 2016.

Polazeći od premise da se snaga nekog grada mjeri snagom njegovih prigradskih naselja, đakovačka gradska uprava je, čim su stabilizirane gradske financije, pokrenula investicijski ciklus u prigradskom prstenu - ističe predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo te dodaje da se prije svega ulaže u komunalnu infrastrukturu, kako bi mještani osam rubnih naselja, u kojima je oko 9000 stanovnika, imali standard istovjetan standardu u samome gradu.

- Prvi nam je potez nakon konsolidacije gradskih financija i konačnog isplivavanja iz kumulativnoga minusa od 11,5 milijuna kuna bio podizanje osnovnog komunalnog standarda gradnjom kuće oproštaja u Budrovcima i Novim Perkovcima. Danas je kuća oproštaja u Budrovcima pred dovršetkom, a u Novim Perkovcima pred stavljanjem u funkciju. Dovršava se i projekt uređenja groblja u Ivanovcima i Đurđancima - kaže Soldo. Na grobljima se gradi mreža novih aleja od betonske galanterije domaće proizvodnje, s rubnjacima i odvodnjom. Upotrebljava se, navodi Soldo, kocka istoga uzorka i kvalitete materijala poput one na Gradskom groblju, koje je jedno od najljepših u RH. Uz nove aleje ide i nova komunalna oprema - klupe, koševi, cvjetnjaci, rasvjeta.

Kuševac i Budrovci proljetos su dobili nova dječja igrališta, a Đurđanci i Budrovci posljednjih godina nove društvene domove.

Nakon Ivanovaca i Kuševca, “gradnja odvodnje nastavlja se i u Selcima, gdje je nakon dugogodišnje administrativno-pravne zavrzlame osigurano zemljište za nastavno-sportsku dvoranu, na kojemu će na jesen početi radovi. Priprema se i gradnja kružnog toka u Piškorevcima, na najprometnijem raskrižju u mjestu, kod škole i crkve, s pripadajućim parkiralištem, čime će se poboljšati protočnost prometa i sigurnost pješaka, ali i urediti centar mjesta”, najavljuje Soldo. S.Ž.

Najčitanije iz rubrike