Osijek
NOĆ KADA JE OSIJEK ŽIVNUO

Oproštaj od još jednog
seta Osječkih ljetnih noći
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.
Okončan je još jedan svojevrsni ulični festival, koji je ponovo donio ljetnu živost u gradsko središte i uz Dravu

Posljednji petak u kolovozu ostat će zapamćen kao datum kada je održana treća, posljednja ovogodišnja, Osječka ljetna noć. Niz godina, ako se, naravno, vrijeme ne usprotivi, posljednjeg petka u lipnju, srpnju i kolovozu za one koje se zateknu u Osijeku organizira se ta zabavna noć - svojevrsni ulični festival koji donosi ljetnu živost u gradsko središte i uz Dravu. Po tome ni to sinoćnje događanje nije bilo iznimka.

Više fotografijom nego riječju donosimo djelić atmosfere.

“Domaće je domaće” naziv je programa održanog na Trgu Ante Starčevića, gdje su se predstavljali osječki restorani, proizvođači hrane i piva. Dobro je na Trgu mirisalo, od uvijek prisutnih langošica, preko girica do knedli... Kada se smračilo, koncert je ondje održala Mia Dimšić. Mia je svoje pjesme prvi put izvela u rodnom gradu, a osim njih bilo je tu i mnogo akustičnih obrada svjetske i domaće scene. Bilo je i vrijeme da se to pop-osvježenje hrvatske glazbene scene na pravi način predstavi u “svom dvorištu”.

Na Trgu slobode dominirali su “Oldtimeri u noći”, bila je to izložba starih automobila. Naročito je bila gužva za poziranje u kabriolet Mercedesu Stipe Buljubašića. U Prolazu Franje Krežme, uobičajeno, pjevala je klapa Zrinski, ili, kako je najavljeno u programu, “Klapa od formata”.

Ni ovaj put u Osječkoj ljetnoj noći nije izostala zabava za umirovljenike, u svom novom dvorištu uz Dnevni boravak organizirali su plesnjak. I znato što? Na tom malom prostoru bilo je najviše energije!

Naposljetku, u Sakuntala parku održana je još jedna ležerna noć - In da sofa, ovaj put naslovljena “Plodovi zemlje”. I ondje se sviralo, koncert zanimljiva repertoara održao je brass sastav.

Zaključno, bilo je ugodno sinoć biti u osječkom središtu, posebice je bilo lijepo vidjeti mnoštvo obitelji s djecom. Možda je to bio pravi odgovor onima koji se brinu za budućnost domaćeg natalitetnog kretanja.

Fotografije: Zdenko PUŠIĆ
Bijelo-plavi sladoled

NK Osijek vrlo ozbiljno radi na brendiranju svog nadimka Bijelo-plavi, po čemu je poznat diljem Hrvatske, a akcije koje provodi marketing osječkog prvoligaša idu baš u smjeru pojačavanja te priče. Posljednji potez je lansiranje Bijelo-plavog sladoleda. Taj je proizvod predstavljen sinoć na posljednjoj ovogodišnjoj Osječkoj noći, a na Trgu slobode promovirali su ga prvotimci osječkog prvoligaša, koji zbog ozljeda nisu bili u konkurenciji za slavonski derbi protiv Cibalije: Aljoša Vojnović, Mile Škorić i Zoran Lesjak.D.Keler

Najčitanije iz rubrike