Osijek
RIJEŠEN PROBLEM U CENTRU ZA KULTURU

Invalidi dobili dizalo u čepinskoj knjižnici
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Čepinska knjižnica riješila je problem pristupa osobama smanjene pokretljivosti. Upravo je postavljeno dizalo za osobe u kolicima, a svečano su platformu u rad pustili načelnik Dražen Tonkovac i Ivan Anušić, izaslanik Ministarstva branitelja s kojim je taj projekt realiziran.

Ivan Žeravica, zamjenik općinskog načelnika, kaže kako je u sklopu cjelokupne adaptacije i uređenja Narodne knjižnice i Centra za kulturu Čepin, ovaj projekt ugradnje platforme za osobe s invaliditetom nominiran na natječaj Ministarstva branitelja RH koje je dodijelilo 100.000 kuna.

- Ukupni troškovi ugradnje platforme iznose 125.000 kuna bez PDV-a, a razliku sredstava osigurali smo iz proračuna Općine Čepin. Platforma efikasno svladava stubište koje vodi do ulaznih vrata Knjižnice, a parkirna pozicija nalazi se u podnožju stubišta; kad je sklopljena zauzima minimalni prostor da ne ometa hodanje stubama - kaže donačelnik Žeravica.

Žeravica je podsjetio kako je unatrag nekoliko godina čepinska knjižnica značajno promijenila svoj izgled i funkcionalnost, za ovu namjenu utrošena su značajna proračunska sredstva Općine Čepin, ali istodobno se nastojalo osigurati potporu i sredstva iz drugih izvora.

- Svake godine Knjižnica aplicira na natječaje koje raspisuje Ministarstvo kulture RH i možemo se pohvaliti velikom uspješnošću, a ovom prilikom zahvaljujemo Ministarstvu kulture na kontinuiranom praćenju rasta i razvoja, te dodjeli značajnih sredstava. Ono je najznačajniji i najizdašniji investitor našoj središnjoj kulturnoj instituciji. Hvalevrijedno je istaknuti uključivanje i Ministarstva branitelja u ovaj “čepinski kulturni projekt” - kaže Ivan Žeravica. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike