Mozaik
U KINU URANIA 27. KOLOVOZA

Osječka premijera akcijske komedije “ZG80”
Objavljeno 27. kolovoza, 2016.

Osječka premijera dugoočekivanog filma “ZG80”, koji je svoju službenu svjetsku premijeru imao protekloga tjedna na 22. Sarajevo Film Festivalu, održat će se u subotu (27. kolovoza) s početkom u 21.45 sati u kinu Urania. “ZG80“ hrvatska je akcijska komedija o rivalstvu nogometnih navijača koja donosi priču o navijačkoj supkulturi te o društvu i problemima koji su okupirali mladež u predratnoj Jugoslaviji, a prema scenariju Ive Balenovića, scenaristu “Metastaza”, i Roberta Cukine, koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz razdoblja kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys. Nakon projekcije filma u sarajevskom Narodnom pozorištu u okviru ponoćnog programa Pretpremijere, filmsku ekipu međunarodna publika je ispratila ovacijama, a dio filmske ekipe družit će se i s Osječanima.

Prema riječima redatelja filma Igora Šeregija, kojemu je ovo debitantsko ostvarenje, “ZG80” je nastao kao svojevrsni prednastavak filma “Metastaze”. “Ovim filmom nije mi bila namjera opravdati navijače, prikazao sam ih onakve kakvi oni jesu, iako mislim da smo malo romantizirali to vrijeme, prikazavši ih kao svojevrsne junake”, kaže Šeregi. Uz energičnog Renea Bitorajca, koji ponovno igra ulogu sada nešto mlađeg Krpe, u filmu glume i Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan... te mladi osječki glumac Domagoj Mrkonjić, koji u filmu tumači legendarnog Žutog. Domagoj je objasnio kako se za film pripremao družeći se s navijačima. “Prije toga nisam bio na stadionu skoro petnaest godina. Navijači nisu nikakva druga bića, oni su obični ljudi, samo jako vole svoj klub. To su ljudi koji se znaju zabaviti i biti jedni uz druge i s 20 kuna u novčaniku, uvijek su tu jedan za drugog i jako su humani”, objasnio je Mrkonjić. Neki od likova temeljeni su na stvarnim osobama pa će se tako u Zvonku, kojeg tumači Mario Petreković, možda prepoznati, primjerice, Zdravko Mamić. Film je nastao u produkciji hrvatske produkcijske kuće Kinoteka, distributer je 2i Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Film će se moći pogledati na redovnom programu kina Urania od 1. rujna. T. Levak

Ulaznice i after party

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina Urania svakoga dana od 18 do 23 sata ili rezervirati na broj telefona Uprave 031/205-501 ili mail info@kinematografi-osijek.hr od 9 do 17 sati, a od 17 do 23 sata na blagajni kina Urania: 031/205-507 i mail: ulaznice@kinematografi-osijek.hr. Nakon premijere filma predviđen je after party u klubu Tufna.

Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda