Kultura
YOUNGMASTERS FESTIVAL U SAMOBORU

Tri nastupa u ciklusu majstorskih koncerata
Objavljeno 27. kolovoza, 2016.

Ovogodišnji Youngmasters Festival u Samoboru, koji je otvoren koncertom Gitarskog dua Coulé 20. kolovoza u kapeli sv. Mihalja, nastavljen je koncertom Milice Zulus, izuzetne mlade bečke violinistica s već ostvarenom međunarodnom karijerom, uz pratnju svoje majke, proslavljene pijanistice Nataše Veljković, koja je i ove godine predavač glasovirskog majstorskog tečaja.

Treći koncert iz majstorskog ciklusa održat će Filip Merčep, karizmatični mladi marimbist podrijetlom iz Samobora, koji svojim djelovanjem neumorno promiče svoj instrument na ovim prostorima. Njegovo glazbeno istraživanje usmjereno je na izvedbe Bachovih cello suita, a svoj će pristup izložiti na Edukativnom koncertu i tribini na temu transkripcija tog djela.

Inače, na 6. međunarodnoj školi mladih glazbenika i Youngmasters Festivalu sudjelovat će više od sto glazbenika iz 15 različitih zemalja svijeta, učenici i studenti, pedagozi i umjetnici, gitaristi, pijanisti, klarinetisti, violinisti, violisti, violončelisti. Uz desetak samostalnih koncerata vrhunac festivala bit će nastup svih mladih glazbenika, ali i njihovih profesora na Youngmasters Gala koncertu u nedjelju, 28. kolovoza u župnoj crkvi sv. Anastazije u 20 sati, na kojem će pokazati umijeće muziciranja usavršeno upravo na Međunarodnoj školi mladih glazbenika. D.Kć.

Možda ste propustili...

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente