Sport
LIGA PRVAKINJA ZA NOGOMETAŠICE

Nigerijka Ogbiagbevha ugasila europske snove
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Uvjerljivim porazom od najbolje ekipe Bjelorusije Osječanke su se oprostile od ovogodišnje Lige europskih prvakinja. Kvalitetnije spremnije i tjelesno moćnija ekipa Minska zasluženo je jučer porazila učenice trenera Zvonimira Kolaka, koje nisu uspjele pronaći put do protivničke mreže. Centralna figura utakmice bila je Nigerijka u crvenom dresu Minska Emueje Ogbiagbevha, koja je postigla tri pogotka i asistirala za još jedan.

Šok u 4. minuti

Još se nisu uspostavili odnosi snaga na terenu, a bjeloruska ekipa došla je u vodstvo. Bilo je to u 4. minuti, kada je zdesna Pilipenko centrirala na prvu vratnicu, a ispred osječke vratarice utrčala je robusna Ogbiagbevha i glavom spremila loptu u bliži kut - 1:0. Dekoncentriranost osječke ekipe Bjelorurskinje su iskoristile i zagospodarile terenom, 4 minute kasnije ponovno su imale prigodu, koja je mirisala na zaleđe, kada je na lijevoj strani Pilipenko izmaknula protivničkoj obrani i šutirala preko grede. Potom su Osječanke sve više uspostavljale terensku ravnotežu i u drugom dijelu prvoga poluvremena počele prijetiti. Tako su u 28. minuti Šalek i Culek probile lijevu stranu, a potonja centrirala u naručje vratarice Minska. Pet minuta kasnije Maltašić je zdesna na suprotnoj strani protivničkog šesnaesterca pronašla Joščak, koja je iz prve šutirala pravo u vrataricu Kovalchuk. Nekoliko sekundi kasnije Osječanke su imale najbolju prigodu kada je lopta na nekoliko metara od vrata došla do Andrlić, čiji je zatim udarac završio preko grede. Kazna je stigla tri minute kasnije, kada je Ayinde dubinskom loptom uposlila utrčalu Ogbiagbevhu, koja je svladala jamajčansku vrataricu McClure, kada je izbila sama ispred nje - 2:0. U 39. minuti osječka se mreža mogla treći put zatresti kada je odbijanac došao do Siesarshik, a njezin lob zaustavila lijeva vratnica.

Minsk je prvi

Kako je počelo prvo nastavilo se i u drugom poluvremenu. u 48. minuti slijeva je Aynde centrirala pred vrata, a Mc Clure kratko odbila do Duben, koja je s 12-13 metara pogodila lijevi donji kut - 3:0. Osam minuta kasnije susreta je posve bio riješen, jer je tada Jamajčanka na osječkim vratima izvadila i četvrtu loptu iz mreže. Tamo ju je lob udarcem spremila Ogbiagbevha, nakon što ju je odlično pronašla Aynde. Zatim se utakmica primirila sve do 68. minute, kada su Osječanke imale dvije prigode, ali obje bez konkretnog učinka. Prvo je Andrlić pokušala lobom svladati Kovalchuk, a zatim je Joščak izbila sama ispred bjeloruske vratarke, ali je oba puta ona bila spretnija. U 71. minuti na lijevoj strani lopte se domogla Ogbiagbevha i na suprotnoj pronašla Duben, koja se riješila dvije osječke igračice i potom pogodila desni kut za konačnih 5:0. Potom su svi čekali kraj utakmice, koji je označio ispadanje Osječanki iz natjecanja i potvrđivanje prvoga mjesta pobjedničke bjeloruske ekipe.

Dražen LEKŠAN

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Noćna utakmica. Teren: odličan. Gledatelja: 300. Sutkinja: Marta Frias Acedo (Španjolska) - 6,5. Strijelci: 1:0 Ogbiagbevha (4), 2:0 Ogbiagbevha (36), 3:0 Duben (48), 4:0 Ogbiagbevha (55), 5:0 Duben (71). Žuti kartoni: Duben, Njole (Minsk), Joščak (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: EMUEJE OGBIAGBEVHA (MINSK)

Minsk

5(2)

Kovalchuk 7, Njole 7, Kozyupa 6,5, Ebi 7,5, Borisenko 7, Beshtsen 6,5, Duben 7,5 (od 83. Niroshinchenko -), Ayinde 7,5, Pilipenko 7, (od 71. Kharlanova -), Siesarshik 6,5 (od 66. Yakubu 6,5, Ogbiagbevha 8,5.

Osijek

0

McClure 5,5, Lojna 5,5, Bojčić 5,5, Nevrkla 6, Žigić 6,5, Baban 5,5, (od 74. Kunštek -), Culek 5,5, (od 60. Cepernić 5,5), Maltašić 6, Andrlić 5,5, Joščak 6, Šalek 6.

Nova katastrofa Makedonki

U jučerašnjoj prvoj utakmici drugog kola sastali su se belgijski Standard i makedonski Dragon 2014. Makedonke su ponovno doživjele rezultatsku katastrofu izgubivši dvoznamenkastim rezultatom, primivši 11 pogodaka i ne uspjevši baciti ni jednu loptu iza belgijske vratarice (11:0).

Najčitanije iz rubrike