Regija
DOBILI MJESNI DOM I NOVU JAVNU RASVJETU

Vrpcu su prerezala grabićka djeca
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

GRABIĆ - Nakon devet godina gradnje i uređenja, u Grabiću, naselju sa samo pedesetak obitelji i oko 120 stanovnika, otvoren je suvremeni mjesni dom. Središnjem dijelu grabićke svečanosti nazočili su, kako je rečeno, svi koji su dali određeni doprinos izgradnji doma, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik općine Sopje Josip Granjaš, a vrpcu su prerezala grabićka djeca.

Prva faza radova počela je 2007. godine i obuhvaćala je grube radove na izgradnji objekta i PVC stolariju, ukupne vrijednosti oko 1,2 milijuna kuna. Taj dio radova većim dijelom financirala je Virovitičko-podravska županija, a manjim Općina Sopje. Završni radovi na vanjskom i unutarnjem uređenju doma stajali su 438.000 kuna, od kojih je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dalo 263.000 kuna, a preostalih 175.000 kuna sredstva su Općine Sopje. U velikom i lijepo uređenom domu nalaze se primjereni prostori za rad Vijeća Mjesnog odbora i udruga koje djeluju u selu.

U Grabiću je također puštena u uporabu rekonstruirana električna mreža, koju je izveo HEP Elektra Virovitica Pogon Slatina, te nova javna rasvjeta, koju je sa 48.000 kuna financirala Općina.

- Bit ćemo jedna od prvih općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja će imati novu javnu rasvjetu u svim naseljima jer u izradi je projektna dokumentacija i za Španat kao posljednje selo u kome treba obaviti taj posao - kazao je, između ostalog, načelnik Granjaš. P. Žarković

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike