Regija
UREĐENJE DRUŠTVENOG DOMA

Pola milijuna kuna za vatrogasno spremište i društveni dom u Ivandolu
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Već dosta derutna bila je zgrada kojom su se koristili DVD Ivandol i cijelo selo kao društvenim domom, no kompletnom rekonstrukcijom i uređenjem stanovnici Ivandola dobivaju uskoro moderno vatrogasno spremište i veliki društveni dom. Radove, koji su u tijeku, obišli su načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i Darko Puljašić.

- Odlučili smo se za temeljitu obnovu jer ovaj dom ima višestruku funkciju i mnogo znači svim stanovnicima. Osim vatrogasaca koriste ga i svi mještani za svoje potrebe i MO Ivandol. Investicija je 550.000 kuna, od čega smo od Ministarstva regionalnog razvoja dobili 200.000 kuna, a ostali iznos osigurava Općina Brestovac. Promijenjeno je cijelo krovište, stolarija, novi podovi, a planiramo da radovi završe do kraja rujna. Nakon toga nam slijedi proslava velikog jubileja - 60 godina DVD-a Ivandol – istaknuo je načelnik Mandić. On dodaje da je cijeli objekt i legaliziran.

- Ovo je dokaz da Županija s općinama i gradovima želi podići životni standard stanovništva uređujući kako društvene domove tako i područne škole, u suradnji s ministarstvima i EU fondovima. Ovdje se osim vatrogasnih aktivnosti odvija i cijeli društveni život ovog naselja i njegovih stanovnika, od zabava, proslava, vjenčanja, a, nažalost, i karmina – rekao je župan Tomašević.AGM Kruna

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike