Učionica
ŠKOLSKI PRIBOR

Osječke knjižare nude
velik izbor opreme za školu
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

U osječkim knjižarama mnogo je kupaca, a najviše se traže školske torbe, pernice, bilježnice, bojice za likovnu kulturu i sav ostali školski pribor.

I sami smo obišli nekoliko knjižara i uvjerili se da imaju bogat izbor školskog pribora i svega ostalog potrebnog za školu.

- Školski pribor, torbe i pernice imamo u ponudi cijele godine, međutim, sada je povećana ponuda, kao i potražnja. Nudimo bogat izbor kvalitetnog školskog pribora proizvođača Staedtler, Pelikan i drugih, kao i omote za sve školske knjige i radne bilježnice - kaže Ivica Vuletić, vlasnik knjižare Nova.

Uz već uobičajene motive na torbama, pernicama i bilježnicama (Frozen, Real Madrid, Barcelona), u toj knjižari nude među mladima popularne bilježnice Hrvatske tragedije. Riječ je o bilježnicama koje znaju koje sve tragedije učenici i studenti proživljavaju u školi ili na fakultetu. Na primjer: Napisala sam šalabahter na klupu, a profesorica me premjestila.

Cijene bilježnica se kreću od 3 do 9,5 kuna za pisanke te od 5,5 do 15 kuna za bilježnice, ovisno o tome jesu li male ili velike, s običnim ili debelim koricama. Cijene pernica razlikuju se radi li se o praznim ili punim pernicama. Tako pune pernice za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole stoje od 55 do 155 kuna, a prazne od 20 do 75 kuna. U ponudi je velik izbor školskih torbi. One anatomske, s pojačanim leđima, s udobnim i prilagodljivim naramenicama, u koje je uključen i pribor, stoje od 380 do 800 kuna, a ruksaci se prodaju od 80 do 350 kuna.

U knjižari Algoritam MK u Kapucinskoj 33, nude popust od 20 posto na školske torbe i pernice. Ines Matić, voditeljica knjižare, ističe velik izbor kvalitetnog školskog pribora proizvođača Staedtler, Faber-Castell i drugih prema povoljnim cijenama.

- Nudimo drvene bojice, flomastere, vodene bojice, tempere, masne bojice, olovke, ravnala, šestare i sav ostali pribor potreban za školu - kaže naša sugovornica.

Anatomski ruksaci Belmil s popustom u ovoj knjižari stoje 359,90 kuna, a s motivom Frozen 319,92 kune. Pernica Star Wars stoji 135,92 kune, a drvene bojice Staedtler 24,90 kuna. Geometrijski set košta 10,90 kuna, a gumice u obliku lopte, srca, gljiva i drugih motiga koštaju od dvije kune naviše. Pisanke A Frozen i Barcelona prodaju se po cijeni od 6,90 kuna.

RODITELJI: KUPUJEMO PRIJE POČETKA NASTAVE

U osječkim knjižarama zatekli smo velik broj kupaca. Neki od njih rekli su nam da su se u kupnju uputili prije početka nastave, jer će tako cijeli iznos platiti u više rata. “Imam dvoje školaraca, koji pohađaju 1. i 4. razred osnovne škole. Od Grada Osijeka dobit ćemo besplatne udžbenike, no sve ostalo, a to su školske torbe, pernice, bilježnice, bojice i ostali pribor, moramo sami kupiti. Krenuli smo već sada u kupnju, a knjižari nam daju mogućnost obročne otplate. Kad sve zbrojim, opremanje školaraca izići će me oko 1500 kuna, a taj ću iznos platiti karticom u pet rata” - kaže majka Marija, koja je u kupnju krenula sa svojim školarcima, Tinom i Petrom.

MODNI TRENDOVI I BRENDOVI

Motivi na torbama, pernicama, bilježnicama, naljepnicama..., za djevojčice su Frozen, Gorjuss, Hello Kitty, princeze, a za dječake Real Madrid i Barcelona (znak kluba, fotografije igrača, skupno i pojedinačno). Tako se na pisankama dječacima smješe Rakitić, Modrić, Messi i drugi igrači. Srednjoškolci biraju bilježnice s motivima gradova, cvijeća, životinja. “Novo je to da su svi ludi za Violettom, junakinjom iz popularne serije za mlade, čiji se lik nalazi na torbama, pernicama, bilježnicama i naljepnicama.

Također, tražene su školske torbe i pernice s motivom Star Wars”, kaže Ines Matić, voditeljica knjižare Algoritam MK.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike