Kultura
INBOOK 2016. U VINKOVCIMA

Mlada pjesnikinja
Mateja Jurčević i
Sugar Ants brend
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Druga večer ovogodišnjeg InBooka 2016. bila je u znaku predstavljanja talentiranih mladih Vinkovčanki na dobro poznatoj lokaciji u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

Sve je počelo razgovorom s Nikolinom Baljak i Mateom Šimunić, zaštitnim licima Sugar Antsa, novoosnovanog domaćeg modnog brenda majica i torbi.

- Kako je osnivač Zvonimir Šarić bio spriječen, predstavila sam novoosnovani domaći modni brend majica i torbi Sugar Ants. Sve je počelo prije više od godinu dana, kad je Zvonimir gledao neke tetovaže koje bih stavio na tijelo, a one su sadržavale geometrijske oblike i neke jednostavnosti, odnosno minimalizam kroz životinjske likove. On je to sve spojio sa svojom idejom da želi majice i torbe s tim likovima, pokrenuti nešto i napraviti svoj brend. Na početku se zadržao na životinjama, no tu neće stati, nego će uskoro ići nova kolekcija za jesen i zimu. U svom radu koristio je 11 motiva, odnosno životinja, i svaka životinja ima svoju priču, a cijela je ta ideja mnogo dublja nego što to ljudi misle. Pogledaju i misle - samo bijela majica sa životinjama, to može svatko - no, nije baš bilo tako, jer se mnogo i vrijedno radilo na tome. Pomagala sam u podizanju tog brenda, nije bilo lagano, prošli smo zajedno mnogo toga, posebno nervozu i strah. Poruka cijele kolekcije je da životinje ne treba gledati samo kroz prizmu zoološkog vrta, ne smijemo zlostavljati životinje, jer te životinje su slobodne, kao što se može vidjeti na njegovim majicama - istaknula je Nikolina Baljak.

Ako govorimo o prepoznatljivosti ovoga sada već uspješnog brenda, prema riječima Nikoline Baljak, ovaj brend je dosta prepoznatljiv, mladi nose majice i tako šalju poruku koju sadrži sami Sugar Ants brend.

Drugi dio večeri, drugog dana bio je posvećen Mateji Jurčević, dobitnici nagrade Goran za mlade pjesnike na ovogodišnjem Goranovom proljeću u Lukovdolu.

- Nagrada mnogo znači svakom mladom autoru i to je najveća pjesnička nagrada koju može dobiti autor do 30 godina. Presretna sam što sam je dobila, a to mi je poticaj za budući rad. U listopadu počinju pripreme za izdavanje zbirke pjesma koja bi svijetlo dana trebala ugledati krajem godine, ona je radnog naslova “Paranoja”, što znači da će se sam naslov još mijenjati. Željela bih ovom prilikom pozvati sve mlade da svoje pjesme koje drže negdje po ladicama izvade i naprave još jedan korak više, objave to, jer sigurno ima mnogo talenata u Hrvatskoj, a još nisu napravili taj mali korak, nego to drže za sebe - istaknula je Mateja Jurčević, mlada pjesnikinja iz Vinkovaca. M. Kokaj

Dobitnici nagrade Goran za mlade pjesnike u listopadu izlazi prva knjiga

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića