TvObzor
POSLJEDNJA SEZONA SERIJE O POZNATOJ ŠPIJUNKI

Hoće li Nikita uspjeti sprati ljagu sa svog imena?
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.
Hoće li Michael i ostali doći do Nikite prije Amande i dokazati njezinu nevinost?

Nova TV na male ekrane premijerno donosi posljednje poglavlje napete akcijske serije o Nikiti. Gledatelji u posljednjoj sezoni serije imaju priliku vidjeti hoće li Nikita, koja je optužena za atentat na predsjednika SAD-a, uspjeti sprati ljagu sa svojega imena te hoće li napokon poraziti bivšu mentoricu Amandu (Melinda Clarke) i razotkriti planove njezine kriminalističke organizacije koji mogu dovesti do globalne katastrofe neviđenih razmjera.

“Nikita” je napeta akcijska serija o špijunki koju je američka tajna agencija poznata kao Odjel regrutirala kao tinejdžericu, i to nakon što ju je spasila od smrtne presude i lažirala njezinu smrt. Agencija je time Nikiti (Maggie Q) pružila priliku za početak novog života posvećenog služenju domovine. Nakon više godina mukotrpne obuke na tajnoj lokaciji Nikita je shvatila da je Odjel zapravo korumpirana organizacija umiješana u ubojstva i kriminal diljem svijeta. Neustrašiva špijunka stoga je pobjegla iz Odjela i razotkrila njegove tajne operacije, a zajedno sa svojim saveznicima osnovala je novi Odjel. Ubrzo je krenula u misiju hvatanja pokvarenih špijuna, usput se sukobljavajući sa svojom bivšom mentoricom, podlom Amandom (Melinda Clarke), koja je sada članica tajne organizacije poznate kao Grupa.

Nakon što je Grupa na kraju prethodne sezone Nikiti smjestila teški zločin – atentat na predsjednika SAD-a - Nikita je ostala sama i u bijegu je kao najtraženija kriminalka na svijetu. Istodobno mora pronaći način da spere ljagu sa svojeg imena te porazi Amandu i Grupu prije nego što ostvare planove koji će potencijalno dovesti do globalne katastrofe. Nikitini saveznici, na čelu s Michaelom (Shane West), moraju preduhitriti neprijatelje i što prije je pronaći jer sama ne može dugo opstati. Michael je sudjelovao u njezinoj obuci, no njegova motiviranost da je spasi proizlazi i iz činjenice da je istinski voli, iako mu je Nikita slomila srce napustivši ga bez pozdrava. Michaelu pomažu Alex (Lyndsy Fonseca), Nikitina bivša štićenica koja je uspješno prebrodila tragedije iz svoje prošlosti i prigrlila novu ulogu glasnogovornice protiv zala koje sa sobom donosi trgovina ljudima. Tu su i Birkhoff (Aaron Stanford), bivši računalni specijalist u Odjelu i opasni haker kojemu je oduvijek smetalo što za vladu mora obavljati prljavi posao, i Ryan (Noah Bean), bivši analitičar za CIA-u koji duguje svoj život Nikiti. Ryan je pristao voditi novi Odjel, no prešao je granicu zakona više puta. Sada se želi iskupiti time što će vratiti Nikitu kući i spasiti joj ugled. Pridružuje im se i Sam (Devon Sawa), hladnokrvni agent koji je prethodno bio poznat pod imenom Owen i u čiju je prošlost upletena Amanda.

Hoće li Michael i ostali doći do Nikite prije Amande i dokazati njezinu nevinost? N.Vekić

ODJEL

JE KORUMPIRANA ORGANIZACIJA UMIJEŠANA U UBOJSTVA I KRIMINAL

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike