Tehno
GEFORCE GTX GRAFIČKI PROCESORI SERIJE 10

Za 75 % bolje performanse
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

NVIDIA je predstavila GeForce GTX 1080, 1070 i 1060 GPU-ove za prijenosna računala, novi modeli prijenosnika od danas su dostupni diljem svijeta i omogućuju gejmerima skok u perfomansama i energetskoj učinkovitosti na najbrže rastućoj gejming platformi.

Temeljeni na NVIDIA Pascal GPU arhitekturi, GTX grafički procesori serije 10 proizvode se u najnovijem FinFET 16nm procesu i ne samo što su dizajnirani za najviše perfomanse, nego su i optimizirani za odličan odnos perfomansi i potrošnje. Više puta nagrađivana Pascal arhitektura čini GTX seriju 10 idealnom osnovom za razvoj laptop platformi koje omogućuju korisnicima da iskuse VR u pokretu.

Proizvođači gejming laptop računala visokih perfomansi koriste spomenute grafičke procesore u modelima koji su tanki čak do 18mm, lagani do 1,8 KG i opremljeni sa najnovijim tehnologijama kako bi omogućili fenomenalne perfomanse za 4K gejming na 120Hz.

Grafički procesori temeljeni na NVIDIA Pascal arhitekturi predstavljaju najveći skok u perfomansama u povijesti gejming laptopova kada je u pitanju prelazak na novu arhitekturu. Dostupni modeli idu od tankih i lakih laptopa do pravih zamjena za desktop računalo. A perfomanse kada je u pitanju VR ili PC gejming dostižu razinu koja do sada nije viđena na mobilnoj platformi.

U usporedbi s Maxwell arhitekturom prošle generacije nova serija 10 omogućuje do 75 % više perfomanse odmah iz tvornice. A uz Dual-FET napajanje i kontrolere u dvije faze postoji do tri puta viši overclock potencijal za još jače perfomanse. M.R.

Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY TAB S6 LITE

Baterija za 14 sati neprekidne reprodukcije videa

Najčitanije iz rubrike