Sport
KAPETAN OSIJEKA O DERBIJU

Borna Barišić: Bit će to moj prvi slavonski derbi u karijeri
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Vezani članci

KAPETAN CIBALIJE O DERBIJU

Frane Vitaić: Najčešće pamtim naše Kup susrete

Borna Barišić ovog se ljeta vratio u Gradski vrt nakon jednogodišnjeg boravka u Dinamu koji ga je posudio Lokomotivi. Borna je prepoznao pozitivne promjene u Gradskom vrtu, pa je procijenio kako je za njegovu karijeru povratak kući najbolji za daljnji igrački razvoj. Nakon početnih problema s ozljedom čim se vratio u momčad odmah je dokazao kako će biti pojačanje za Osječane, a trener Zoran Zekić odlučio mu je i povjeriti kapetansku vrpcu. Zanimljiva je činjenica kako će Borni ovo biti prvi slavonski derbi koji će igrati.

Pozitivna atmosfera

1. Koji ti je slavonski derbi ostao u posebnom sjećanju?

- Dosad nisam imao prilike igrati u slavonskom derbiju. Kao klinac sam gledao mnoge okršaje Osijeka i Cibalije i nije mi stran taj osjećaj. To je uvijek bila posebna utakmica za oba kluba i zato sam vrlo uzbuđen uoči svog debija u tim susretima. Osjećaj je vrhunski, a to što sam i kapetan daje mi poseban motiv, ali i dodatnu odgovornost na terenu. Jedva čekam početak utakmice.

2. Kakva je atmosfera u svlačionici uoči slavonskog derbija?

- Atmosfera u svlačionici nikada nije bila ovakva koliko ja pamtim. Sve je iznimno pozitivno, čak bih rekao kako živimo u određenoj euforiji. Dobro smo krenuli, a to nam daje dodatno samopouzdanje i golemu volju za radom na treninzima. Igrači koji su nam stigli ovog ljeta odlično su se uklopili. Dočekali smo ih na pravi način, a pokazali su kako su nam istinska pojačanja. Doista je sve 'za pet' i sad pozitivno ozračje još trebamo prenijeti na teren.

3. Tko/što će presuditi derbi?

- Presudna će biti kvaliteta koja je sigurno na našoj strani i podrška naših navijača kojih će vjerujem opet biti jednako puno kao i protiv Hajduka. Naravno, tu kvalitetu koju imamo trebamo dokazati na terenu, ali siguran sam kako smo to u stanju učiniti i pokazati. Imamo odlične pojedince, ali naša najveća snaga je u kolektivu. Kad igramo na taj način, kad smo spremni ginuti jedan za drugoga, onda se ne trebamo nikoga bojati. Naravno, u derbijima kvaliteta ne mora uvijek biti presudna jer su to posebne utakmice, ali mi smo domaćini i tako se moramo i postaviti. Sad je pravi trenutak za prvu domaću pobjedu ove sezone.

Nisu samo bodovi važni

4. Koje su prednosti/nedostatci suparničke momčadi?

Nismo još imali analizu načina na koji igra Cibalia, ali ovih dana će i to doći na red. Nema brige, pripremit ćemo se na pravi način za tu utakmicu. Gledao sam neke njihove nastupe ove sezone i sigurno ima stvari na koje ćemo morati pripaziti. To se posebno odnosi na prekide. Frane Vitaić, koji je nekada bio i kod nas, radi to na vrhunski način. U dosadašnjim susretima on je pravi motor koji vuče Cibaliju. Postigao je četiri pogotka uglavnom iz slobodnih udaraca i zato ćemo morati biti oprezni i izbjegavati nepotrebne prekršaje u zoni udarca.

5. Kao kapetan kakvu poruku imate za navijače obiju momčadi?

- Uvjeren sam kako će atmosfera na stadionu biti odlična. Zato bih iskoristio i ovu priliku za poziv svim našim navijačima i simpatizrima neka u subotu dođu u Gradski vrt, a mi ćemo poduzeti sve da se dobro zabave i kući odu zadovoljni. Ipak je to posebna utakmica za Slavoniju i Baranju, pa očekujem i takav dekor. Prije svega korektno ponašanje na tribinama i glasno navijanje za svoj klub. Uopće ne sumnjam kako ćemo imati veliku podršku naše Kohorte, koja će za sobom povući i sve druge naše pristaše. Protiv Rijeke i Hajduka podrška je bila odlična iako rezultati nisu bili onakvi kakve smo željeli. Nama igračima takva je podrška iznimno značajna jer nas podigne kada nam na terenu ne ide sve prema planu. Ozračje u gradu vrlo je pozitivno kada je NK Osijek u pitanju, a mi to osjećamo na svakom koraku. Užitak je igrati u takvim okolnostima, a nitko sretniji od nas ako navijačima uspijemo pokloniti pobjedu u slavonskom derbiju. Svjesni smo kako je to jedna od utakmica koja je posebno važna i u kojoj nagrada nisu samo tri boda već i primat u Slavoniji i Baranji.

Dalibor KELER

5 PITANJA

1. Koji ti je slavonski derbi ostao u posebnom sjećanju?

2. Kakva je atmosfera u svlačionici uoči slavonskog derbija?

3. Tko/što će presuditi derbi?

4. Koje su prednosti/nedostatci suparničke momčadi?

5. Kao kapetan kakvu poruku imate za navijače obiju momčadi?

“El Slavonico”

KAPETANI ODGOVARAJU NA PET PITANJA

Najčitanije iz rubrike