Osijek
MALE STVARI - VELIKA KREATIVNOST

Slavni na jastucima maštovite Josipovčanke
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

David Bowie, Charlie Chaplin, Prince, Amy Winehouse..., samo su neke od slavnih osoba koje su nadahnule Josipovčanku Ivanu Đuras. Oni se, naime, nalaze na njezinim uistinu originalnim - jastucima.

Po struci sam grafički inženjer, no kako sam već dugo nezaposlena, radim nešto drugo što znam. Budući da posjedujem šivaći stroj, počela sam šiti razne krpene stvari: igračke, torbe, dekorativne predmete... Prije sam više šila lutke, psiće, mace, no stalno smišljam nove stvari, jer tako je zanimljivije i inspirativnije - kaže Ivana Đuras.

Ideje uglavnom nalazi na internetu. Kad joj se nešto svidi, pokušava to napraviti na svoj originalni način.

- Sama nacrtam krojeve, printam ih, režem tkanine, šijem, smišljam i u hodu kako nešto i nekoga najbolje interpretirati - opisuje Đuras.

Trenutačno najviše radi jastuke s likovima poznatih osoba, ali i onih, uvjetno rečeno, nepoznatih. Potrebno joj je, naime, samo poslati fotografiju neke osobe kako bi ona potom načinila jastuk.

- Drago mi je da su ovi moji jastuci pravi hit. Meni su također vrlo simpatični, a mogu se koristiti kao ukras na, primjerice, garniturama za sjedenje, ali i kao neobičan ukras za zid. U svakom slučaju, držim kako su oni originalan dar za nekoga - ističe Đuras.

Također, u ponudi ima krpene broševe raznih oblika i sa zanimljivim natpisima, primjerice s citatima iz poznatih književnih djela.

Udruga Male stvari, a u kojoj djeluje, prodaje svoje proizvode na sajmovima i preko interneta, a uspostavila je i suradnju s nekim suvenirnicama na moru. Sve se Ivanine originalne rukotvorine mogu vidjeti na Facebook stranici www.facebook.com/UdrugaMaleStvari, gdje se mogu i naručiti.

Ivana RAB GULJAŠ
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike