Regija
GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA SLATINA

Radionica “Priča o mom gradu”
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u utorak je svoje aktivnosti prilagodila aktualnom obilježavanju Dana grada pa je knjižničarka Ana Knežević priredila i održala pričaonicu i glazbenu radionicu “Priča o mom gradu”. U prvom dijelu radionice pročitala je tekst o prvom spomenu grada Slatine u povijesnim dokumentima, a potom su učenici osnovnih škola u svojevrsnom kvizu odgovarali na pitanja. Najtočnije odgovore ponudile su Tea Halužan i Elena Reville, koje su za pokazano znanje dobile simbolične nagrade.

Živopisne likove i situacije koje se događaju u svakodnevnom životu dočarala je basna “Cvrčak i mrav”. Djeca su s knjižničarkom basnu odglumila i prepričala tako da svatko u zajednici imao svoje mjesto i zanimanje kojim se bavi, uz uvjet obveznog poštovanja različitosti drugih ljudi.

Radionica je završila ulogama mrava i cvrčaka te igrom “Prijatelji” u parovima i uz pratnju glazbe. Knjižnica poziva najmlađe da i sljedećeg utorka budu dio svečanosti kojom ta ustanova čestita spomendan svome gradu.P.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike