Regija
TAMBURAŠKI NASHVILLE

Za vikend 4. “Đakovo, srce Slavonije”
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

ĐAKOVO - “Đakovo, srce Slavonije” tamburaška je manifestacija koja će se četvrtu godinu zaredom u subotu i nedjelju održati na ljetnoj pozornici u Strossmayerovu parku, a program je predstavljen jučer na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici. Organizatori su Grad Đakovo, Turistička zajednica, Panonica i Radio Đakovo, a pokrovitelj Osječko pivo. O programu su govorili gradonačelnik Zoran Vinković, u ime Radija Đakovo Jozo Adrić, direktorica TZ Grada Đakova Marija Burek te direktor Osječke pivovare Antonio Drobina.

- Manifestacija je očigledno pustila korijene u gradu i pokazuje da ono što je Nashville za country glazbu to je Đakovo za tamburašku glazbu i da Đakovo i dalje čuva tradiciju Đakovštine, Slavonije i Hrvatske - rekao je gradonačelnik Vinković, naglasivši da se i tom manifestacijom obogaćuje turistička ponuda te time pridonosi i razvoju gospodarstva. Generalni sponzor manifestacije koja započinje u subotu Danima piva je Osječka pivovara koja, kako je rekao direktor Antonio Drobina, nastavlju dobru suradnju s Gradom Đakovom.

- Manifestacija 'Đakovo, srce Slavonije' iz godine u godinu privlači sve veći broj dobrih tamburaša i posjetitelja, ne samo iz Đakovštine, a ove godine nastupit će Slavonski dukati, Prijatelji, Slavonska duša, Kadenca, Bećarine, Slavonia band, Sanja Hajduković, Lucky band, Dike, Dyaco, Slavonske lole, Inat slavonski, Strossmayer, Slavonski vez, Matea Matković i Đakovčanke - rekao je Jozo Adrić.

- Manifestacija 'Đakovo, srce Slavonije' poveznica je tamburaške glazbe i turizma - rekla je Marija Burek, direktorica Turističke zajednice, naglasivši da je prema istraživanju Adama Pavića, prvi tamburaški sastav osnovan upravo u Đakovu. Najavila je da će, osim glazbenog programa i piva, posjetiteljima u parku biti ponuđeni i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i udruga. Nedjeljni program počinje u 19 sati.M.Muškić

Najčitanije iz rubrike