Dome slatki dome
NOVI MATERIJALI

Higijena vode za piće
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Voda je izvor života. Međutim, samo potpuno čista voda dobra je za piće, kuhanje i pranje, a samim time i dobro utječe na zdravlje. Stoga ne treba niti napomenuti da GROHE, globalna marka sanitarne armature, pridaje veliku važnost higijeni vode za piće. Odjel za istraživanje i razvoj tvrtke stalno radi na novim rješenjima koja joj omogućuju da ispuni i nadmaši pravne zahtjeve za zaštitu vode za piće te da djeluje kao međunarodni uzor. Kako bi to postigla, tvrtka se oslanja na leguru mjedi GROHE Light, kao i na tehnologije GROHE Zero, koje se ne koriste samo u kuhinjskim slavinama, već su sada dostupne i u kupaonskoj armaturi. Najnoviji je primjer nova miješalica s jednom ručicom za kupaonice.

Ono zbog čega je GROHE „majstor tehnologije” jest dugogodišnje iskustvo u razvoju patentiranih legura mjedi. Tvornice tvrtke uključuju središnje talionice u kojima radnici proizvode mjed iz različitih sastojaka. Drugim riječima, u svakom trenutku ima potpunu kontrolu nad materijalima koji se koriste u proizvodnji. Bakar i cink miješaju se u skladu s normama koje su jednake na svim lokacijama, a internim recikliranjem osigurava se korištenje samo pogodnih materijala u procesu recikliranja. To rezultira proizvodnjom visokokvalitetnih mjedenih kućišta koja ispunjavaju međunarodne pravne zahtjeve.

Tvrtka je izradila leguru mjedi na temelju novog optimiziranog pripravka koji ne sadrži više od 0,9 posto olova, zbog čega se uvjerljivo nalazi unutar zakonskih ograničenja u Europskoj uniji, Aziji, Africi i na Bliskome istoku. To znači da mjed sadrži 35 posto manje olova od standardne mjedi koja se prije koristila, i to bez dodavanja opasnih zamjena za olovo.

U slavinama opremljenim tom tehnologijom onemogućeno je propuštanje olova u vodu za piće kroz tijelo slavine. Unutarnja cijev kojom prolazi voda za piće i koja je izrađena od visokokvalitetnog sintetičkog materijala, osigurava potpuno sigurnu uporabu vode. Ista se tehnologija već koristi u proizvodima kao što su kuhinjski sustav, kuhinjske slavine s mlaznicom na izvlačenje, kuhinjske slavine Eurosmart s niskim izljevom, te odnedavna i jedna od slavina za umivaonike iz linije proizvoda Eurostyle.

Možda ste propustili...

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

Najčitanije iz rubrike