Dome slatki dome
VRTNA GARNITURA PO MJERI PROSTORA

Jednostavan dizajn omogućuje uživanje u prirodi, a udobnost je manje bitna
Objavljeno 25. kolovoza, 2016.

Volite li jednostavnost ili udobnost, čiste linije ili kompleksne oblike, svejedno je. Na tržištu je velika ponuda modela vrtnih garnitura, pa nije bilo teško odabrati onu koja vam se sviđa. Ipak, pri odabiru je vrlo važno voditi računa o okolišu, dimenziji prostora te potrebama.

U lijepom je okolišu dovoljno smjestiti jednostavne elemente za sjedenje i minimalni stolić na komu će biti zadovoljene sve potrebe za jelom ili ispijanje kava. Jednostavan dizajn omogućuje prije svega uživanje u prirodi, a udobnost je manje bitna. Bijela ili antracit siva boja u kombinaciji s drvom bit će idealna kombinacija.

Ako je potrebno organizirati blagovanje za veći broj osoba, važno je povezati proporciju stola i stolica. Vrlo je moderno kombinirati stilove, pa se lako može dogoditi krivi odabir. Ako je stol velikih dimenzija, stolice mogu biti voluminozne, ali suprotna kombinacija nije dopuštena. Ako ste nesigurni, odaberite jednostavne elemente s kojima ne možete pogriješiti. Želite li povezati udobnost i funkcionalnost, povežite klub garnituru s blagovaonskim stolom. Važno je da stol ne dominira, kako bi se naglasila ležerna atmosfera.

Ako imate dovoljno prostora za blagovanje, uvedite klub stolić i stolicu različitog stila od klub garniture i bit ćete u trendu! Veći prostori omogućuju višefunkcionalne stoliće koje ćete postaviti na nekoliko različitih pozicija. Ovo je vrlo funkcionalan pristup, ali istovremeno i ležeran i trendovski. Ovisno o prostoru, uvedite nekoliko foteljica uz klub garnituru. Igra bojama je obavezna. Pri odabiru voluminoznih elemenata za sjedenje pripazite na dimenziju prostora. Idealna je pozicija ona koja nema puno vizualnih barijera. U tom će slučaju odabrani oblik doći do punog izražaja.

Ležaljku prilagodite odabranom stilu sjedeće garniture za potpuni ugođaj!

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna