Novosti
ETIČKO POVJERENSTVO

Ne koristite državne institucije u kampanji
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

Etičko povjerenstvo upozorilo je predsjednika Sabora Željka Reinera, kao i ostale sudionike izbora, da ne koriste državne institucije u predizbornoj kampanji.

Povjerenstvo je tako odgovorilo nakon što je, na upit Tportala, raspravljalo o slučaju Željka Reinera.

“Etičko povjerenstvo smatra da je takvo postupanje, u ovom slučaju kabineta državnog dužnosnika i sudionika izbora, protivno Izbornom etičkom kodeksu, kako i izrijekom navodi točka IV. Izbornog etičkog kodeksa. Etičko povjerenstvo poziva sve sudionike izbora da za aktivnosti i namjene svoje izborne promidžbe ne koriste sredstva u vlasništvu države i lokalne samouprave. Etičko povjerenstvo naglašava da se time ni u kom smislu ne ograničava nositelje javnih dužnosti u redovitom obavljanju svojih dužnosti i tijekom razdoblja izborne promidžbe”, stoji u odgovoru Etičkog povjerenstva.

Upit tom povjerenstvu poslan je nakon što je na adrese medija u nedjelju stiglo priopćenje sa službene saborske adrese osobne savjetnice predsjednika Sabora Željka Reinera, no u njemu se umjesto o službenim aktivnostima šefa parlamenta govorilo o aktivnostima u predizbornoj kampanji. D.Pav.