Crna kronika
NESREĆA U VRANOVCIMA

Od siline udara auto
pukao na dva dijela
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

VRANOVCI

Četiri odrasle osobe i 10-godišnje dijete ozlijeđeni su u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u ponedjeljak u Županji i u Vranovcima. U prometnoj nesreći koja se oko 23.40 sati dogodila na županijskoj cesti 4202 u mjestu Vranovci, u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba ozlijeđena je teže, a dvije lakše. Nesreću je izazvao 19-godišnji vozač iz Slavonskog Broda, pod utjecajem 0,26 promila alkohola u krvi.

- Mladi vozač upravljao je automobilom u kojem su se kao putnici nalazili 17-godišnjak iz Slavonskog Broda, na prednjem sjedalu, i 20-godišnjak iz Tomice, na stražnjem sjedalu. Vozač i putnik na stražnjem sjedalu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom. Automobil se kretao kolnikom kroz Vranovce od zapada u smjeru istoka. Po ulasku u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti (zavoj i mokar kolnik) vozač je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao na lijevu (sjevernu) prometnu traku te u zanošenju sletio preko travnate bankine u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika i desnim bočnim djelom automobila udario u rub betonskog kolnog ulaza - doznajemo od Antuna Jakobovića iz PU brodsko-posavske.

Zbog jačine udara automobil je pukao na dva dijela. Prednji dio vozila zaustavio se na sjevernoj prometnoj traci, a stražnji dio automobila, u kojem su se nalazili vozač i putnici, u nekontroliranom je kretanju po travnatoj površini prednjim djelom udario u južno pročelje kuće kućni broj 19, gdje se i zaustavio dok je otpali poklopac prtljažnika udario u južno pročelje kuće na broju 17. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen suvozač, dok su vozač i putnik na stražnjem sjedalu zadobili lakše ozljede. Policija će protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće.

Sandra LACIĆ

uzrok

PREBRZA VOŽNJA I MOKAR KOLNIK

DJEČAK ISTRČAO PRED AUDI

U prometnoj nesreći u Županji stradao je 10-godišnji dječak.

- Na Trgu profesora Martina Robotića oko 19 sati 10-godišnjak iz Tolise, u Bosni i Hercegovini, neoprezno je iza parkiranog vozila pretrčavao kolnik te je naletio na prednju lijevu stranu Audija, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Vinkovaca. Zbog udara vozila 10-godišnjak je teže ozlijeđen - doznajemo od Domagoja Džigumovića iz PU vukovarsko-srijemske. Očevidom je utvrđeno kako 35-godišnjak nije imao alkohola u krvi.

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike