Crna kronika
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Od ozljeda zadobivenih u sudaru s automobilom poginuo poznati motociklist Ivan Ramljak Rama
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

VIROVITICA

U subotu smo izvijestili o prometnim nesrećama koje su se u petak dogodile na prometnicama Virovitičko-podravske županije, u kojima je jedna osoba poginula. Jučer se, nažalost, povećao broj poginulih. U Općoj bolnici Virovitica preminuo je Ivan Ramljak Rama (25), koji je kao vozač motocikla virovitičkih registracija teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u virovitičkoj Strossmayerovoj ulici. U uvjetima obilne kiše, smanjene vidljivosti te mokrog i skliskog kolnika, prema riječima glasnogovornika PU Josipa Štajdohara, ali i izjavama očevidaca, došlo je do sudara motocikla i Forda njemačkih registracija. Automobil je skretao na putni most i time oduzeo prednost prolaska motociklistu.

Ivan Ramljak Rama bio je iskusni motociklist, dugogodišnji član Auto-moto karting kluba Cobra Virovitica i karting-sudac nacionalnog ranga. U Hrvatskoj je sudio utrke državnog prvenstva, a sudio je i u Sloveniji i Italiji. Predsjednik kluba Mario Moslavac kaže da je Rama bio pravi kolega i prijatelj, istinski profesionalac, na korak do karting-specijalističkog ranga. Ivan Ramljak inicijator je i utemeljitelj Eurochallenge Tomos Cupa, koji je u posljednjih nekoliko godina ponovno afirmirao Tomosove motore na raznim stazama u Hrvatskoj, pa i na posljednjoj utrci, održanoj 14. kolovoza u Virovitici, s 30-ak motora najbrojnijoj do sada.

Listopada prošle godine Ramljak je sudjelovao u karting-utrkama “16. nagrada Virovitice 2015.” na Kartodromu Cobra u Virovitici, gdje je u sklopu 4. Eurochallenge Tomos Cupa u klasi Tomos Race osvojio prvo mjesto.P.Žarković

SUDAR AUTA I KAMIONA

Druga nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se također u petak, oko 15.35 u Pivnici Slavonskoj, kod Suhopolja. Zbog neprilagođene brzine kretanja 19-godišnji vozač automobila daruvarskih registracija s izlaskom iz desnog zavoja izgubio je nadzor nad vozilom te prešao na drugu stranu kolnika. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao kamion slavonskobrodskih registracija kojim je upravljao 34-godišnji vozač. U sudaru je poginula 49-godišnja putnica iz automobila, a mladi je vozač zadobio teške ozljede.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike