Crna kronika
STRAVA U POLJU KOD KOMLETINACA

Manijak ustrijelio tri
napuštena štenića
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Teško se može opisati prizor na kojeg su naišli volonteri Udruge za zaštitu životinja “Rocco” iz Vinkovaca. Netko je ubio tri mala štenića u Komletincima, priča je to koja bi izvukla svakom normalnom suze na oči, no očito su nekome smetali. Objava na društvenoj mreži Udruge “Rocco” iz Vinkovaca podigla je javnost na noge.

- Ubili ste ih. Ubili ste ih Komletinčani. Još su topli bili kad je prije sat vremena žena došla po njih. Metak u glavu. Metak u stomak. Nije prošlo ni 24 sata od kad smo ih našli. Niste se mogli strpjeti? Toliko su vam smetali? Stidi se ljudski rode. Stidi se zbog svake naše suze. Stidi se što su i ranjeni trčali prema čovjeku. Stidi se što se bojim bilo šta napisati, a da ne vrijeđam i ne proklinjem i da postanem slična tebi, ubojico. Stidi se za ovu prolivenu krv. Nedužnu i gladnu. Ostavljenu i nemoćnu. Bog sve vidi ubojico. Uzalud zakon. Uzalud pravda. Njega se boj, stoji u objavi.

Što se zapravo dogodilo, doznali smo od volonterke iz Udruge “Rocco” Vinkovci, koja je jedva mogla pričati. “U nedjelju smo imali dojavu za četiri napuštena štenića iza groblja u Komletincima. Jednog smo privremeno uspjeli smjestiti, a tri su pobjegla. Isti dan smo ponovo došli, donijela sam im hranu i vodu, dok im ne nađemo neki prikladniji smještaj. Nije prošlo ni 24 sata, i zatekli smo jeziv prizor, bili su propucani, dva su bila ubijena, dok je jedan još bio živ, sav izranjavan. Tog jadnička smo odvezli u Otok, međutim veterinar je odlučio da ga se zbog teških ozljeda uspava. Užas i neizmjerna tuga, da takvi ljudi postoje. Pitam se samo da li ih je gledao u oči kad ih je ubijao, kao ja kad sam ga hranila!? Ovo je sad prevršilo svaku mjeru...”, neutješna je volonterka. Tri mala štenića su ubijena bez razloga. Kome su ona smetala?M.Kokaj

Policiji podnesena prijava

Udruga “Rocco” protiv nepoznatog počinitelja podnijela je prijavu policiji u Otoku. Jedno je štene propucno u trbuh, drugo u glavu, a treće je izranjavano išlo prema volonterkama Udruge Rocco, no na kraju ni njemu nije bilo spasa. Hoće li se konačno stati na kraj krvoločnom ubijanju jadnih nedužnih životinja, pitaju se mnogi ljubitelji životinja.

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike