Osijek
GORAK OKUS PUTOVANJA

Panturist u utorak poslao novi
autobus za nastavak maturalca
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Maturalna ekskurzija učenika III. gimnazije u organizaciji agencije Panturist krenula je u ponedjeljak navečer s tri sata zakašnjenja iz Osijeka prema Španjolskoj. O tome smo već pisali u jučerašnjem broju Glasa Slavonije. Podsjetimo, roditelji i razrednici uočili su da je jedan od dvaju autobusa neispravan i stopirali su polazak. Nakon tri sata čekanja neispravan je autobus zamijenjen dvama drugim autobusima, a učenici su krenuli na putovanje.

Ravnateljica III. gimnazije Snježana Barabaš Seršić kaže da je nakon svega ostala gorčina i dodaje: “Zvali su me brojni razočarani roditelji i žalili se. Prije svega, smatram da takav autobus nije trebao doći po učenike. Osim toga, roditelji su izabrali Panturist jer ima vlastiti vozni park. Stalno sam u kontaktu s razrednicima i učenicima, za sada je sve u redu i nadam se da će tako i ostati sve do povratka u Osijek.”

O navedenom događaju tvrtka Panturist d.d. poslala nam je sljedeće priopćenje: “Za maturalno putovanje III. gimnazije Osijek u kolovozu 2016. Panturist d.d. angažirao je od strane partnera autobus Neoplan Skyliner s 82 sjedala, iz 2014. godine. Podvozar s kojom smo potpisali ugovor je zbog tehničkih problema bio u nemogućnosti ispoštovati dogovoreno. S obzirom na okolnosti odreagirali smo u najkraćem mogućem roku, a danas (utorak, 23. kolovoza, nap. a.) na put šaljemo novi autobus, koji će preuzeti ostatak grupe, te će u nastavku putovanja biti angažirani samo naši turistički autobusi. Iskreno nam je žao zbog cjelokupnog pristupa prema nama kao tvrtki koja se turističkim putovanjima bavi duže od 35 godina, te dovođenjem u situaciju da smo izvrgnuti linču bez prethodne provjere činjenica i mogućnosti obrazloženja. Učinit ćemo sve da ovim mladim ljudima njihovo putovanje ostane u nezaboravnom sjećanju i pobrinuti se da sve protekne u duhu sigurnosti i profesionalnosti”, stoji u priopćenju koje potpisuje Lana Gubić Kučan, voditeljica projekata u tvrtki Panturist d.d.

Vesna LATINOVIĆ
RODITELJI: TRAŽILI SMO SAMO TEHNIČKI ISPRAVAN AUTOBUS

- Sve je počelo kada je jedan razrednik vidio oštećeni vjetrobran na autobusu i rekao: “Moja djeca tim autobusom neće na ekskurziju jer ja za njih odgovaram.” To smo podržali svi mi roditelji i za pohvalu je takav odnos profesora prema poslu. On se izborio za to da bar naočigled ispravan autobus vozi djecu na ekskurziju. Uostalom, zar je čudno što profesor i roditelji traže da autobus bude 'samo' tehnički ispravan. Dogovorili smo s Panturistom autobuse koji odgovaraju putovanju u trajanju od 10 dana na udaljene destinacije, kao što je i bio jedan od njegovih autobusa. Zašto onda i drugi nije bio takav, a ne od nekog kooperanta?” pita se otac Tomislav te dodaje: “Zar je problem ispričati se roditeljima i djeci za nepotrebno kašnjenje i priznati svoju pogrešku? Imamo ih svako pravo prozvati.”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike