Regija
10. VUKOVAR FILM FESTIVAL

“Julieta” u Perivoju dvorca Eltz
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

VUKOVAR

I treći dan jubilarnog, 10. Vukovar film festivala, što se do 27. kolovoza održava u gradu na Dunavu, donosi pred publiku niz filmskih ostvarenja na desetak lokacija.

Na terasi Agencije za plovne putove na Otoku športova može se večeras (srijeda), u 20.30 sati, pogledati ukrajinski film “Meta” iz konkurencje kratkometražnog filma, a potom i dugometražni njemački film “Toni Erdmann”, također iz glavnog festivalskog programa. Matineja u Cinestaru Vukovar u 10 sati donosi češki film “Izum za uništenje”, u 16 sati je film “Novosti s Marsa” iz popratnog programa Francuski fokus, dok od 18.30 sati slijede dvije projekcije iz konkurencije dokumentarnog filma – češki “NK Romi” i njemačko-rumunjski “Zabrana s neba”. Na Vukovarskoj adi, atraktivnoj lokaciji VFF-a, u podne se prikazuje film “Uzmimo lovu” iz programa Austrijski fokus, u 14.30 sati je film “Kolonija” iz popratnog programa Europskih velikih 5 i u 17 sati portugalski film “Pisma iz rata” iz programa Europo, otvori se. Perivoj dvorca Eltz lokacija je za večernju projekciju koja će zasigurno biti posjećena jer riječ je o filmu “Julieta” Pedra Almodovara. Početak je u 21 sat. Još jedna atraktivna lokacija je i ostakljeni brod Bajadera, gdje će publika, za plovide Dunavom, od 21.30 sati moći gledati američki film “Prvi ponedjeljak u svibnju”, a u sklopu od ove godine uvedenog popratnog programa nazvanog “Odabrao Đelo Hadžiselimović”.

“Čovjek bez prošlosti” naziv je filma koji se u 14 sati prikazuje u kinu u vukovarskoj četvrti Borovo naselje iz programa Retrospektiva Akija Kaurismakija. U 16 sati bit će prikazan film “Komuna” iz progama Viking invazija, a u 18 sati Austrijski fokus donosi film “Pod naponom”.

Izvan Vukovara, filmovi 10. VFF-a i danas se prikazuju u Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu. U osječkom kinu Urania u 20 sati počet će projekcija filma “Aladinove nove avanture” iz popratnog programa Europskih velikih 5, dok će belomanastirski ljubitelji filma u 20.30 sati u Etnološkom centru moći uživati u filmu “Glasnije od bombi” iz programa Europo, otvori se. U Centru za kulturu Valpovo u 20.30 sati daje se film “Opasna igra” iz programa Viking invazija.S.Butigan

Možda ste propustili...

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana