Osijek
PRIPREMA DOKUMENTACIJE

Na proljeće počinje
energetska obnova dvaju
vrtića i osnovne škole
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

Priprema se energetska obnova dvaju dječjih vrtića u Osijeku - “Radosti” i “Potočnice” - te Osnovne škole Franje Krežme. Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham i Svjetlana Takač, ravnateljica ustanove Dječji vrtić Osijek, objasnili su kako su Grad Osijek i ta ustanova za predškolski odgoj konkurirali za energetsku obnovu i dobili tri stotine tisuća kuna za projektnu dokumentaciju, koju će, za ta tri objekta, izraditi u šest mjeseci. Obnova će početi, najavio je dogradonačelnik Ham, u proljeće.

Sredstva za projektiranje namaknuta su od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za objekte odgojno-obrazovne svrhe kako bi objekti bili energetski učinkovitiji i na taj način uštedjeli na režijama.

- Na ovaj smo natječaj prijavili objekte koji imaju potrebu za ovakvim zahvatima i svu potrebnu dokumentaciju za to. Volio bih da je ovakvih natječaja više. Ima zgrada koje su već obnovljene, tako da se nadam kako ćemo u skorije vrijeme doći do zavidnog broja energetski učinkovitih zgrada u obrazovanju. Znamo da su vrtići, recimo to tako, kritična točka što se energetske obnove tiče i da će za to još trebati vremena. Ali uz pomoć države dat će se i to napraviti - kazao je Ham, dodavši da će biti izolirana pročelja i zamijenjena stolarija.

- Zadovoljni smo što smo prošli na natječaju i dobili nepovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije - za “Radost” 70-ak tisuća kuna, za “Potočnicu” 92.000 kuna. Imamo obvezu osnovati stručni tim koji će izraditi dokumentaciju s voditeljem tima, koji će biti vanjski suradnik, a svi će ostali članovi biti iz Dječjeg vrtića i Grada. Osim građevinskih radova projekt uključuje strojarsko-elektrotehničke mjere, ugradnju nove visokoučinkovite kotlovnice, novog sustava ventilacije i unutrašnje rasvjete... - objašnjava ravnateljica Takač.

Inače, od 26 objekata vrtića dokumentaciju za obnovu sada su dobila dva. Takač dodaje da su prije jedanaest godina donacijom odrađene dječje jaslice “Ivančica” pa bi sada ovakve mjere trebalo provesti u još 23 objekta. D. Pejić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike