Osijek
PIVOVARA OSIJEK ZA KBC

Od svake litre prodanog piva kuna za ultrazvučni aparat
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Nastavlja se angažman šire zajednice oko pomoći u obnovi Kliničkog bolničkog centra Osijek. Kao prava velika osječka tvrtka, Pivovara Osijek pokrenula je humanitarnu akciju kojom će prikupljati sredstva za nabavu ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

Naime, od svake litre prodanog Osječkog piva Pivovara Osijek izdvojit će jednu kunu za spomenutu namjenu. Akcija je počela jučer, a kune će se prikupljati za svaku litru piva kupljenu u kafiću, trgovini i bilo kojem drugom prodajnom mjestu, ali i na Danima prvog hrvatskog piva koji su pred nama. Akcija će trajati dok se ne prikupi iznos od 250 tisuća kuna, koliko stoji uređaj. O navedenoj su akciji jučer na Klinici za ginekologiju i opstetriciju govorilil Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a te Antonio Drobina, direktor Pivovare Osijeka.

Za Zubčića to je iznimno vrijedna donacija koja će omogućiti još bolju skrb o trudnicama i ginekološkim pacijenticama, te je zahvalio Pivovari što će kao osječka tvrtka pomoći u nabavi dijela opreme koji nedostaje KBC-u. Za Drobinu nije bio dvojbe, posebice nakon što je olujno nevrijeme poharalo bolnicu pa su dobro znali kamo valja usmjeriti donaciju.

- Odlučili smo pokrenuti reklamnu kampanju “Đir s razlogom”, jer se sada Osječko pivo pije s razlogom - rekao je Drobina, napomenuvši kako akcija vrijedi isključivo za područje Osijeka. Akcija će trajati dok se ne prikupi planirani iznos, a u Pivovari procjenjuju kako će to biti u iduća tri mjeseca te da će uoči Dana Grada Osijeka KBC-u uručiti UZV-aparat.

No, već je sada poznato kako će to biti ultrazvučni aparat opremljen, prema pojašnjenu Andrijane Muller, predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, trima sondama (vaginalna, konveksna i 3D, odnosno 4D sonda), te da će se tako udvostručiti postojeći ritam dijagnostičke usluge. Na navedenoj klinici posjeduju sličan aparat, no novim će dodatno podignuti standard usluge.

Konferenciji je u svojstvu glasnogovornika nazočio i Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a, za kojega je ova akcija “mali korak kojim se kreće do velikog cilja”, a to je popravljanje ukupnog statusa KBC-a. D. Kuštro

STIGAO PRVI OD DVA CT-a

Ravnatelj Zubčić iskoristio je prigodu objaviti još jednu dobru vijest. Naime, u KBC je stigao prvi od dva CT uređaja koje je nabavilo Ministarstvo zdravlja. Uređaj je stigao u dijelovima pa će nakon sastavljanja i potrebne edukacije, biti u funkciji najkasnije za tri tjedna.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike