Ekonomija
SAJAM PROMOCIJA NA JADRANU

Osječko-baranjska
vina i delicije na Krku
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

U organizaciji Osječko-baranjske županije, proizvođači vina i voćnih rakija, delicija, poput kulena i sira te džemova, i ove godine, peti put zaredom, nastupit će na manifestaciji Dani vina otoka Krka u Vrbniku.

- Sve kreće od naših strateških smjernica razvoja poljoprivrede, turizma i ruralnog prostora kroz stvaranje proizvoda, vrednovanja destinacije s ciljem stvaranja snažnog doživljaja u turizmu. Možemo imati ljepote i uređen prostor, bogatu tradiciju i kulturu, manifestacije, no ako nemamo poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i ne znamo prezentirati vlastitu gastronomiju, vina i cijeli doživljaj koji se stvara uz gastronomiju, onda se ne mogu zabilježiti značajni turistički rezultati. Svih proteklih godina Osječko-baranjska županija radila je sa svojim proizvođačima na stvaranju proizvoda - gastronomskih delicija ili vina. Kako bismo usavršavali svoj proizvod i vrednovali ga u odnosu na konkurenciju, u posljednjih 15 godina nastupamo na brojnim manifestacijama i također stvaramo klimu pokretanja zaštite izvornosti proizvoda kako bi on imao veću vrijednost. Danas možemo posvjedočiti da naši proizvođači sa svojim proizvodima, kada se pojave izvan granica županije, izazivaju veliku pozornost. Tu vidimo našu šansu - da naši proizvođači sa svojim proizvodima uđu u hotelske lance i unaprijede ponudu ukupnog hrvatskog turizma. Nema hrvatskog turizma bez doživljaja, a doživljaj je potpun uz hrvatsku hranu. I zato smo i ove godine u Vrbniku na Danima vina otoka Krka, kaže dožupan Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak, najavljujući nastup u Vrbniku.

Na manifestaciji će izlagati OPG Hrvoje Lukačević, OPG Marijan Vračević, Apostol Trnava, Ergela konja OPG Blaž Mikić, Misna vina d.o.o., vinarija Iuris, OPG Koprivčić, OPG Pleli, OPG Pavičić, OPG Durković, OPG Petar Dobrovac, vinarija Kusić – L-profil, Podrumi Kolar, OPG Glavaš i Obiteljski podrum Szabó.

Posebice vinari rado nastupaju na vrbničkom sajmu. Hrvoje Lukačević je s vinima, koja nastaju u Trnavi, nastupio na Krku protekle četiri godine.

- Naša iskustva jako su dobra. Na Krku smo mi Slavonci doista odlično primljeni. Mnogi pričaju o spajanju zelene i plave Hrvatske, a na ovom sajmu to se stvarno i događa. Mi imamo vrhunske proizvode, kako vina, tako i suhomesnate proizvode. U Vrbniku je redovito golem broj gostiju, posebice stranaca koji bivaju oduševljeni našim proizvodima, što je za nas najbolja promocija - kaže Lukačević.

Sibila Kolar Mijatović, iz vinarije Kolar, prvi put odlazi u Vrbnik. Kaže kako je od kolega vinara čula samo pozitivna iskustva o Danima vina otoka Krka. - Moramo pohvaliti našu Županiju što nama vinarija daje vrlo važnu potporu organizirajući naše nastupe s promocijom i prodajom vina na mnogim manifestacijama diljem naše zemlje. Mogu samo spomenuti kako smo zahvaljujući Županiji nastupali u Biogradu, Svetom Petru u Šumi, a sada s radošću očekujemo i sajam u Vrbniku, ističe Sibila.

Igor MIKULIĆ
Izvrsna promocija i prodaja vina

Petra Teskera Klasiček, iz vinarije Iuris, također s oduševljenjem govori o Vrbničkom sajmu. - U prvom redu organizacija je odlična. Sajam posjećuje vrlo velik broj gostiju tako da je to izvrsna promocija za naša vina. Posebice za strane goste. Prodaja vina također je odlična i praktično sve što ponesemo tamo i prodamo. Efekte itekako osjetimo i poslije, jer kako imamo web prodaju vina, mnogi stranci naručuju naša vina tijekom godine, tako da ih isporučujemo u Njemačku i druge zemlje. U svakom slučaju ovi nastupi koje nam organizira Županija donose rezultate, kaže Petra.

Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

Najčitanije iz rubrike