Osijek
PROBLEMI NA POČETKU MATURALCA

Ogorčeni roditelji stopirali put
zbog oštećenog autobusa
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.
Staklo na prednjem dijelu autobusa je puklo, a maturanti su se žalili da im kiša pada po glavi

Jučer nešto prije 18 sati na parkiralištu ispred Bille u Trpimirovoj ulici u Osijeku okupio se velik broj roditelja koji su došli ispratiti svoju djecu, maturante III. gimnazije (prirodoslovno-matematičke) na maturalno putovanje u Španjolsku. Međutim, ni dva sata kasnije, autobus, preciznije, dva autobusa, planirana za to putovanje, još nisu bila krenula.

- Odlučili smo se lokalpatriotski za osječku tvrtku, a dobili smo pajserom po glavi – rekao je nam je jedan roditelj. Naime, roditelji su za maturalno putovanje odabrali osječku putničku agenciju Panturist, a umjesto dva očekivana Panturistova autobusa, na parkiralište je stigao jedan, dok je drugi autobus bio zagrebačkih registracijskih oznaka s natpisom Pajser.

Roditelji su uočili da je staklo na prednjem dijelu autobusa puklo, a maturanti su se žalili da im kiša pada po glavi. U takvom autobusu nisu željeli putovati ni učenici, ni njihovi razrednici, a i roditelji su bili ljutiti zbog takve situacije. Počelo je pregovaranje, nakon čega su učenici i profesori odlučili pričekati sat vremena da dođe novi autobus. No, čekanje je potrajalo, a roditelji su postali ogorčeni.

- To nije fer, prevareni smo, platili smo pošteno 3500 kuna, a dobili smo neispravan autobus. Još će djeca zbog kašnjenja propustiti obilazak Rima - rekla nam je jedna ljutita majka. Onda je nakon gotovo tri sata kašnjenja stigao novi autobus, ali mu nisu bila ispravna svjetla. Do zaključenja lista nismo doznali jesu li i kada maturanti krenuli na ekskurziju.V.Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike