Crna kronika
HRVATSKI DOM VUKOVAR

Otvoren 10. VUKOVAR film festival
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

Vukovarski filmski festival toliko je sazrio da je u samo deset godina postao ponajboljim hrvatskim filmskim festivalom – kazao je to sinoć u Hrvatskom domu Vukovar, otvarajući 10. Vukovar film festival – Festival podunavskih zemalja, ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Pozvao je brojnu publiku na “još jednu jedinstvenu dunavsku plovidbu filmskim svijetom.”

A na jubilarnom izdanju VFF-a doista se okupila brojna publika, kao i mnogi uzvanici iz sfere sedme umjetnosti; bila je tu ekipa mađarskog filma “Ovo nije moje vrijeme” okrunjenog nagradom za najbolji film na filmskom festivalu u Karlovym Varyma i redateljica kratkometražnog hrvatskog filma “Igra malog tigra” Jasna Nanut – dva filma sinoć prikazana, članica festivalskog žirija Anja Šovagović Despot...

U šest festivalskih dana bit će na sedam lokacija u Vukovaru, među kojima su i brod Bajadera na Dunavu, Vukovarska ada, Muzej vučedolske kulture, perivoj Eltzova dvorca, kao i u Osijeku, Belom Manastiru i Vaplovu, prikazano 90-ak filmova iz europske i svjetske produkcije. Među njima su i oni nagrađeni na prestižnim festivalima, poput onog u Cannesu. O vrijednosti VFF-a govori i činjenica da je, što je podsjetio i ministar kulture, taj festival dobio prestižnu oznaku kulturnog projekta u Europskoj strategiji za podunavsku regiju. Direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić kazao je sinoć kako se svake godine nastoji festival podići na još višu razinu.

– Surfamo na valu pozitivne energije i čini nam se da zasad sve dobro ide, svake godine s dodatnim napretkom – rekao je Rakonić koji očekuje da će 10. VFF do svog kraja obilježiti 50-ak tisuća posjetitelja.

– U gradu Vukovaru svjedočimo vrhunskim filmskim ostvarenjima, a Vukovar i Vukovarci suživjeli su se sa svojim festivalom kao glavnim događajem ljeta u našem gradu na Dunavu – rekao je na otvorenju vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, dodavši i da je vrijednost VFF-a u ideji povezivanja srednjoeuropske kulture.

Fotografije: Gordan PANIĆ
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana