Sport
MLADEN MATKOVIĆ, VRATAR CIBALIJE

Možemo do boda i u
slavonskom derbiju u Osijeku
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

Nogometaši Cibalije nisu uspjeli protiv Istre 1961 ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. Nisu Vinkovčani ni odigrali na način kako su igrali pet kola prije toga, ali je ipak nešto dobro izišlo iz te utakmice. Prvi put s Vinkovčani na nekoj utakmici poveli, a uz to primili su samo jedan pogodak, što je napredak u odnosu prema prijašnjim utakmicama. S druge strane, postigli su isto toliko, pa je i rezultat realan. Najbolji pojedinac u redovima Vinkovčana bio je vratar Mladen Matković, što djelomično može zabrinuti, jer nije dobro kada se vratar najviše istakne. No, na Cibalijinu nesreću, istaknuo se i vratar Istre 1961 Vanja Iveša pa je i to razlog što Vinkovčani i dalje čekaju prvu pobjedu nakon povratka u Prvu ligu.

- Nismo opet imali sportske sreće, pogotovo u tri-četiri idealne situacije, kada je Iveša obranio ili je lopta za koji centimetar prošla pokraj vratnice. Žao mi je što nismo uspjeli izdržati u drugom poluvremenu 15-ak minuta a da ne primimo pogodak, jer sam uvjeren da tada sigurno ne bismo izgubili ta dva boda.

U prvih pet kola vratar Matković nije bio na razini koja se od njega očekivala. No sve se promijenilo protiv Istre, ponovo je onaj pravi, odlučan u izlascima i pravi gospodar svog peterca. Je li to znak da je Matković uhvatio željenu formu?

- Trenirao sam dobro prošlog tjedna. Ma trenirao sam dobro i prije toga, a ovaj put se sve poklopilo. Osjećam da se dižem i da će u sljedećim utakmicama biti još bolje. Moram reći kako je u ovoj utakmici obrana odigrala dobro sve do primljenog pogotka. Sve smo dobro kontrolirali, a onda samo mala dekoncentracija, što je bilo dovoljno Solomonu da gotovo bez skoka postigne pogodak. Nadam se da ćemo već u sljedećoj utakmici biti još bolji i koncentriraniji.

Trener Stanko Mršić prošlog je tjedna izjavljivao kako razgovara s prvim vratarom svoje momčadi, a sve u želji da što prije uhvati željenu formu. Očito su razgovori donijeli ploda?

- Razgovarali smo cijeli tjedan, pokušali smo pronaći što bih trebao mijenjati, a što poboljšati. Očito smo pronašli što smo tražili.

Slijede dvije teške utakmice, gostovanje kod Osijeka u Gradskom vrtu, a potom, dva tjedna poslije, Rijeka dolazi u Vinkovce. Pitanje je što mogu Vinkovčani protiv oba sastava koja ovog trenutka igraju odlično. Mogu li bar do boda, pogotovo protiv Osijeka, koji je napravio odličan uzlet u ovoj sezoni, no još nije ostvario pobjedu na svom terenu.

- Siguran sam da možemo. Pokazali smo to i protiv Hajduka, a i protiv Dinama, protiv kojih smo igrali gotovo ravnopravno i do pobjede su došli samo zahvaljujući našim pogreškama. Nakon tri godine ponovo se igra slavonski derbi, koji je uvijek derbi, gdje god da se igra. Bio bih zadovoljan kada bismo osvojili bod, a ako nam se pruži prilika, zašto ne uzeti i sva tri. U našim međusobnim utakmicama sve je moguće. Oni trenutno igraju dobro, a mi ćemo se pokušati vratiti igri iz prvih pet kola, uz, naravno, bolji rezultatski učinak. Pa ćemo vidjeti tko će na kraju slaviti - poručio je vratar Cibalije Mladen Matković, koji se, što se vinkovačke momčadi tiče, u formu vraća u možda najznačajnijem trenutku. A. Grgić

Prskalo raskinuo ugovor

Nekadašnji igrač Hajduka, prošle sezone bio na posudbi u Sesvetama, Ivan Prskalo, nakon što je potpisao dvogodišnji stipendijski ugovor s Cibalijom i što je proveo u njoj nešto više od mjesec dana, i službeno je raskinuo ugovor s Vinkovčanima. Razlog tome je nezadovoljstvo statusom. Prskalo je odigrao 23 minute u četiri od šest utakmica, na korektan je način, za Cibaliju, raskinuo ugovor i odlazi u redove drugoligaša Gorice, koju trenira nekadašnji trener Cibalije Damir Milinović.

Najčitanije iz rubrike