Osijek
NEUSPJELA LICITACIJA

Vodovod nije našao kupca za odmaralište u Biogradu na Moru
Objavljeno 23. kolovoza, 2016.

Nema zainteresiranih kupaca za odmaralište tvrtke Vodovod-Osijek u Biogradu na Moru. Početkom srpnja ovo je komunalno društvo u pretežitom gradskom vlasništvu oglasilo prodaju radničkog odmarališta u Biogradu, u predjelu Kumenat. Odmaralište je “prvi red” do mora, udaljenosti 25 metara od plaže i oko 2,2 kilometra od središta grada. Vodovod kao ponuditelj ističe kako je dio građevina na predmetnim nekretninama sagrađen legalno, a dio je u završnoj fazi legalizacije.

Odmaralište je ponuđeno po početnoj cijeni od 9,1 milijun kuna, a zainteresirani kupci morali su uplatiti deset posto jamčevine. No izostanak uplata jamčevine pokazao je kako zainteresiranih kupaca, bar po ovoj cijeni - nema.

U Vodovodu će jamačno nakon ovoga tu cijenu morati korigirati (naniže) i ponovno objaviti natječaj.

Na ovo ih, naime, tjera zakonska obveza. Vodovod se, kao komunalna tvrtka, u skladu s posljednjim zakonskim odredbama, temeljenim na europskoj direktivi, mora baviti isključivo svojom osnovnom djelatnošću - vodoopskrbom i odvodnjom. To je prvo dovelo do izdvajanja onih dijelova tvrtke koje su se za angažman natjecale na tržnišnim načelima - primjerice Vodovod montaže ili pak Graditeljstva. Potom i prodaje nekretnina.

Tako je Vodovod već ranije, no također bez interesenata, objavio i prodaju još jedne nekretnine. Riječ je također o nekadašnjem odmaralištu, ovaj put uz Dunav kod Dalja. Kako je ono posve devastirano za Domovinskog rata, sada se prodaje kao zemljišna parcela. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike