Sport
FINALE NOGOMETNOG TURNIRA

Neymar sa zlatom predao kapetansku vrpcu
Objavljeno 21. kolovoza, 2016.

Brazil je prvi put osvojio naslov olimpijskog pobjednika u nogometu! Zvuči čudno ali je istinito. U finalnoj utakmici Brazilci su svladali Njemačku nakon izvođenja jedanaesteraca i tako su se bar djelomično “osvetili” toj reprezentaciji za onaj devastirajući poraz (7:1) u polufinalu SP-a 2014., koje se također igralo na Marakani. Sad su na istom mjestu Brazilci predvođeni Neymarom (zbog ozljede nije igrao ono polufinale SP-a) uzeli zlato. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a za Brazil je iz slobodnog udarca zabio baš Neymar, ali je to u 58. minuti poništio Meyer. Kako ni produžeci nisu donijeli odluku o pobjedniku, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. I svi su bili precizni do pete serije, kada je udarac Petersona obranio Weverton, a Neymar je nakon toga pogodio za pobjedu i zlatnu medalju “carioccama”. Odmah nakon trijumfa Neymar se oprostio od kapetanske vrpce brazilske reprezentacije.

- To je to, više ne želim biti kapetan Brazila! Ne, nije to zbog pritiska, to samo mediji govore. Ali kao šampion ostavljam vrpcu, bila mi je velika čast nositi je, no izbornik Tite sada može izabrati drugog kapetana - rekao je Neymar nakon trijumfa.

Inače, Brazil je pet puta bio svjetski prvak, triput prvak Južne Amerike, ali mu je olimpijski naslov stalno izmicao. Triput su dosad igrali finale i izgubili, 1984. od Francuske (2:0), 1988. od SSSR-a (2:1) i prije četiri godine u Londonu s istim rezultatom od Meksika.D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike