Osijek
ČITATELJI PITAJU

GPP: Butru ne treba mijenjati
pri polasku u srednju školu
Objavljeno 21. kolovoza, 2016.

Učeničku butru, mjesečnu kartu GPP-a Osijek, nije potrebno mijenjati pri prelasku iz osnovne u srednju školu, odgovarju na upit naše čitateljice iz tog gradskog prijevoznog poduzeća. Naime, među budućim se srednjoškolcima proširila priča da i oni koji su butru izvadili još u osovnoj školi, najčeće zbog polaska na trening, u Glazbenu školu i na druge aktivnosti, moraju izvaditi novu jer, dosadašnja, navodno neće vrijediti. Roditeljma bi to bio dodatni trošak na ionako preopterećenim kućnim budžetima u ovo doba godine.

U GPP-u dodaju kako učenici još ovaj mjesec mogu nadopuniti butru, a sljedećeg će mjeseca trebati donijeti u GPP samo potvrdu iz škole koju će pohađati. Butra se mijenja samo kada se prelazi u drugu kategoriju, primjerice iz učeničke u studentsku. Dakako, zamjena te plastične iskaznice nužna je ako je ona oštećena, ili je fotografija toliko izgrebana da se ne raspoznaje tko je na njoj.

S obzirom na to da će uskoro u školske klupe nove generacije učenika, podsjetimo kakva je procedura izdavanja butre. Učenička je butra kartica za koju dio cijene plaća putnik, a dio Grad ili Općina (ovisno o prebivalištu putnika). Pravo na ovu karticu imaju redoviti polaznici osnovnih škola i redoviti polaznici srednjih škola, na temelju u školi ovjerene zamolnice. Ova kartica vrijedi od 1. rujna tekuće godine do 30. rujna sljedeće godine. Za svaku novu školsku godinu treba donijeti popunjenu i ovjerenu zamolnicu.

Aktivacija kartice, odnosno njeno izdavanje, provodi se na temelju zamolnice ovjerene u školi uz fotografiju. Fotografija mora biti na zamolnici samo kad se kartica prvi put aktivira. Svi učenici koji su mlađi od 18 godina prije izdavanja učeničke kartice i ostvarivanja prava na nadopune učeničke kartice u novoj školskoj godini moraju priložiti i suglasnost zakonskog zastupnika. Cijena aktivacije kartice je 20 kuna (u cijeni je i fotografiranje putnika za karticu). D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike