Sport
CIBALIA-ISTRA 1961

Istra zasluženo odnosi bod iz Vinkovaca
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

CIBALIA 1 (0)
ISTRA 1961 1 (2)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 1000. Sudac: Ante Vučemilović-Šimić (Osijek). Strijelci:  1:0 Vitaić (28), 1:1 Solomon (56). Žuti kartoni: Jerbić, Zgrablić, Baša, Mijoković (Cibalia), ---- (Istra 1961). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Matković, Karačić (od 79. Uremović), Zgrablić, Jerbić, Crnčević (od 71. Šare), Tomašević, Mijoković, Mišić (od 61. Šimunac), Vitaić, Baša, Ugrina.
ISTRA 1961: Iveša, Hadžić, Žižić, Georgiev, Colins, Paracki, Lucio, Roce (od 90. Mitrevski), Gržan (od 53. Polić), Bouhna (od 46. Trojak), Solomon.


U derbiju začelja Cibalia nije uspjela ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu protiv posljednje plasirane momčadi lige Istra 1961, što više samo zahvaljujući vrataru Madenu Matkoviću uspjeli su ostati neporaženi.
Suprotno očekivanju trenera Vinkovčana Stanka Mršića, gosti iz Pule su od prve minute odigrali otvoreno i od prve minute zaprijetili vrataru Matkoviću. Ipak prvi su zaprijetili domaćini preko Vitaića. koji nisku loptu pokušava pogoditi glavom, bezuspješno. Utakmica je otvorena s obje strane, ali bez većih prilika za gol. Imali su gosti u 22. minuti idealnu priliku za pogodak, ali šut Solomona s nekih desetak metara matković odlično odbija nogom. U 28. minuti Cibalia vodi. Sve je napravio agilni Ugrina, koji je izborio poziciju na desnoj strani unutar 16-erca i potom odigrao povratnu loptu za Vitaića koji iz trka precizno pogađa za vodstvo Cibalije. U šestom kolu Cibalia je prvi puta povela na jednoj utakmici. Imali su gosti priliku za izjednačenje u 32. minuti kada je odlično šutirao Lucio, ali je MatkoviĆ krajnjim naporom uspio skrenuti loptu u korner. Novu priliku za poravnanje imali su gosti u 45. minuti kada je u šesnaestercu Zgrablić nogom pogodio glavu Bouhna, koji je potom završio u bolnici, a sudac Vučemilović par sekundi potom dosuđuje jedanaesterac. Jedanaesterac je izveo Lucio, a vratar Matković odlično reagira i sprječava iznenađenje. Na žalost u 57. minuti nije uspio spriječiti izjednačenje, fantastičnim centaršutom Hadžić sa 40-tak metara pronalazi nečuvanog Solomona, koji lakoćom pronalazi prazan dio mreže. Zasluženo izjednačenje Puljana. Do kraja susreta Cibalia je kao i Istra imala nekoliko prilika za vodstvo, ali su vratari bili na visini zadatka i nisu dozvolili lopti ulazak u njihovu mrežu. Zasluženo Puljani odnose veliki bod iz Vinkovaca, a igračima Stanka Mršića ostaje žal za propuštenim prilikama.A.Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike