Osijek
VARLJIVO LJETO NA KOPIKI

Već godinama nije bilo ovako malo kupača kao ovoga kolovoza
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

Vremenske (ne)prilike ipak su uzele danak osječkoj kupališnoj sezoni. Kopika, najpopularnije gradsko kupalište, bar kada je kolovoz u pitanju, u usporedbi s nekoliko prethodnih sezona, nikada nije bila praznija. Odnosno, manje posjećenija.

- Jedva da je dnevni maksimum u kolovozu dosegnuo tisuću kupača, dok se prethodnih godina taj broj kretao između pet i šest tisuća kupača - požalio nam se Stjepan Čuraj, direktor Športskih objekata.

Sezona je doista vremenski bila nezahvalna. Naime, do sredine srpnja i prvog vala vrućina, na osnovi prodanih ulaznica bilježio se deset posto veći broj posjetitelja. No, od tada do danas, na osnovi procjene, sezona je 70 posto lošija! Pred nama su, doduše, još dva vikenda prije početka školske godine, no meteorolozi baš ne najavljuju vremenske prilike kakve građane masovno “potjeraju” na kupališta. Zbog svega toga procjenjuje se kako će na kraju, kada se zbroje svi rezultati, cijela ova kupališna sezona biti za 40 posto lošija od prethodne.

- Žao mi je zbog toga, jer smo za ovu sezonu, osim bazena i kupanja, ponudili najviše atrakcija. Prije svega tu su napuhanci u bazenima koji su se pokazali kao pun pogodak. Dobro je bila posjećena i akvaaerobika, a zadovoljni smo i reakcijom na školu plivanja za najmlađe. Bilo je tu i dosta organiziranih sportskih aktivnosti, novouvedenog mokrog nogometa, šaha... - nabraja Čuraj.

I planirano održavanje Igara na vodi je neizvjesno. Posljednja su tri vikenda bile odgođene, izvjesno je da ih neće biti ni ovoga. Ostaje, dakle, posljednji vikend u kolovozu s kojim obično i jenjava sezona na Kopiki.

- Nažalost, za razliku od mora gdje se svaka naznaka sunca koristi za odlazak na plažu, u Osijeku je navika da nas na odlazak na kupanje moraju natjerati velike vrućine koje traju dva-tri dana. Tako u sezoni kada smo imali dva vruća, pa onda dva kišna dana nismo mogli ni očekivati ništa bolje - kaže Čuraj.

Zanimljivo, prema prvim procjenama, unatoč zatvorenom dijelu kupališta, lošija sezona od očekivane zabilježit će se i na bazenima Gradski vrt. D. Kuštro

1000

kupača bio je dnevni maksimum zabilježen u kolovozu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike