Osijek
U OSIJEKU I DARDI

Predavanje i festival posvećeni Turskoj
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

U organizaciji Turske uprave za međunarodnu suradnju i koordinaciju (TIKA), čiji ured djeluje u sklopu Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu, u subotu (20. kolovoza) u 11 sati u hotelu Waldinger održat će se predavanje “Sociološka motrišta pokušaja vojnog udara 15. srpnja u Turskoj”. O tome kako turska vlada gleda na najnovija zbivanja u toj zemlji nakon pokušaja vojnog udara govorit će koordinator TIKA-e u Zagrebu Hasim Koc. Moderator predavanja namijenjenog prvenstveno novinarima bit će Damir Jurić, predsjednik osječkog ogranka Društva hrvatsko-turskog prijateljstva.

Najavljujući svoje predavanje, Koc nam je rekao kako je “vojni udar spriječen zahvaljujući solidarnosti turske vojske, policije, političara, državne uprave i, što je najvažnije, turskog društva, čime je sačuvan demokratski poredak i spriječena vojna vladavina.” Dodao je kako želi ovim predavanjem objasniti što se trenutačno događa u Turskoj.

Turska razvojna agencija TIKA, koja se između ostalog zanima i za obnovu Sulejmanova mosta, stoji i iza dvodnevnog Tarda Festa koji je počeo jučer i održava se i u subotu, a na kojem se predstavljaju pojedini aspekti turske i otomanske kulture i civilizacije. Posjetiteljima će biti ponuđeno sudjelovanje u radionici turskih motiva za djecu i mlade, mali uvod u turski jezik učenjem najčešćih fraza iz turskih sapunica, radionica na temu što vrijedi vidjeti u Turskoj, kazališno-turistička predstava “Đola, veličanstveni most”, koncert na bubnjevima uz žonglere vatrom, vatreni spektakl paljenja slamnate turske sablje i Laganini lounge TF party. D. Celing

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike