Regija
KUTJEVAČKA VINARIJA

Za Aurea fest 1200 butelja
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

KUTJEVO

Događaj koji najavljuje skori početak požeškog Aurea festa, sedam dana i noći festivala, svakako je tradicionalno punjenje festivalskog vina, službenog vina festivala, koje se koristi na svim festivalskim manifestacijama, nagrađuju se njime izvođači i sudionici, pije se na svim festivalskim priredbama. Ove godine ponovno je Kutjevo d.d. kao generalni sponzor osiguralo potrebno vino te je napunjeno ukupno 1200 butelja, od kojih tisuću butelja kvalitetne graševine berbe 2015., jedne od kvalitetnijih berbi posljednjih godina, i 200 butelja crnog pinota “De Gotho” berbe 2012. Festivalsko vino ima i svoju prepoznatljivu etiketu.

Svoje veliko zadovoljstvo što je Kutjevo d.d. ponovno sponzor vina te što zapravo festival počinje u kutjevačkim podrumima, iskazao je predsjednik Uprave, Mladen Itrak, dodavši, da ga veseli ta simbioza vina i pjesme, jer vino bez pjesme bilo bi samo obično alkoholno piće, a pjesma bez vina samo obični stihovi na papiru. Upravo ta simbioza pjesme i vina otvara nove poglede, ali i budućnost ovih krajeva, posebno u razvoju turizma.

Vrijedni su ljudi dugo godina razvijali ovaj festival, istaknuo je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te je on danas jedna od prepoznatljivih ikona grada Požege i požeškoga kraja, no sada moramo to sve razvijati u nastavku priče da on postane i nositelj razvoja gospodarstva i turističkih kapaciteta.

Direktor festivala Ivan Bunjevac najavio je festivalske događaje i zahvalio medijima na dobroj promociji festivalskih priredbi, ukupno deset festivala u sedam dana i sedam noći Aurea festa. AGM Kruna

Tisuću je butelja kvalitetne graševine berbe 2015., a 200 butelja crnog pinota “De Gotho” berbe 2012.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike