TvObzor
ŽANAMARI

Oduvijek sam bila
svestrana i željna
glazbenog eksperimentiranja
Objavljeno 19. kolovoza, 2016.

Jedna od rijetkih hrvatskih pjevačica koja ima i glas i stas, i koja bi imala što pokazati u svojim videospotovima, ali za to nema potrebu, koja sjajno zvuči i kad pjeva balade poput “Isti se prepoznaju”, ili pop i rock-stvar kao što je “Kreten pomalo”, za koju stekneš dojam da bi radije bila gladna nego popustila pred trendom turbofolka. Ona je Žanamari Perčić, povratkom u pop-vode dobila je opravdanu titulu hrvatske Taylor Swift i sada hrabro nastavlja plovidbu koju je nakratko prekinula kako bi se posvetila ulozi majke. U razgovoru za TV Obzor Žanamari nam je otkrila što je radila kad je izbivala sa scene, ali i na čemu trenutačno radi, kako se priprema za novu sezonu showa “Tvoje lice zvuči poznato” u kojoj će sudjelovati, kakve dogodovštine doživljava sa svojom kćeri Gabrielom te kako izgleda njezina poslovna suradnja sa suprugom Mariom Perčićem.

Život prožet glazbom

Za početak, recite nam kako i zašto ste se odlučili napustiti J'Animals i vratiti se pop-glazbi?

- Pa, zapravo, uopće nisam napustila J'Animals budući da i dalje sviramo zajedno, samo nam je novi materijal više pop. Tako nas je zafuralo. I nastupamo samo pod mojim imenom, jer smo zaključili da nakon sedam godina Žanamari & J'Animalsa mediji i radija i dalje samo pišu, odnosno izgovaraju - Žanamari. Očito je ljudima to ime predugačko pa ih nismo htjeli dalje zbunjivati (smijeh). Htjeli su Žanamari, pa su je i dobili.

Neko vrijeme nije vas bilo na sceni, što vam se događalo u tom razdoblju?

- Trudnoća, porođaj, upoznavanje male Gabriele, majčinstvo... Ali za sve to vrijeme moj život bio je prožet glazbom tako što smo moj muž i ja radili na novim pjesmama i na idejama za spotove. Pripremili smo teren za trenutak kad se ja odlučim vratiti na scenu. Iako sam još uvijek mama na puno radno vrijeme, kad su u pitanju glazbeni angažmani, studio, snimanje spota, neke TV emisije ili koncerti, u pomoć nam dođe baka iz Splita i čuva Gabi.

Prema svemu sudeći, sada ste zauzetiji nego ikad... Nešto više o tome?

- Od trenutka kad smo izbacili prvi singl u ovom novom ruhu “U ratu i ljubavi” počele su pristizati nezapamćene pohvale. Najviše od strane svih onih fanova koji su čekali nastavak priče nakon jednog od mojih najuspješnijih singlova “Crni leptire”. Koliko vidim, i oni misle da je vrijedilo čekati. Nakon albuma “Druga vrsta” koji sam napravila za svoju dušu i s kojim sam sazrela kao kantautor, željela sam se okušati kantautorski u mainstream popu, jer mislim da imam mnogo toga dati i da je ovo savršen trenutak za to. Nakon toga dogodio se i Splitski festival s pjesmom Ante Pecotića “Isti se prepoznaju”, koju je publika zavoljela na prvu i evo, provela je tjedne u vrhu hrvatskih radijskih i televizijskih top-ljestvica. Imamo i super ekipu u izdavačkoj kući “Menart” koja stoji iza mene i novog materijala, i osjećam da napokon imam pobjednički tim uz sebe.

Zabava i lude transformacije

Što nam novoga pripremate u skorije vrijeme?

- Za nekoliko tjedana odmah izbacujemo i treći singl “Ajde, ajde”, poseban po tome što je brži klupski singl i što je spot plesni. Za produkciju pjesme i videospota odgovoran je moj suprug Mario Perčić, a pjesmu smo napisali zajedno.

Ovih dana objavljeno je da ćete sudjelovati u novoj sezoni showa “Tvoje lice zvuči poznato”. Kako je došlo do te suradnje, što očekujete, kako se pripremate? Koju biste pjevačku zvijezdu najviše, a koju najmanje voljeli utjeloviti?

- Snimanje maloprije spomenutog spota i vježbanje koreografije bilo mi je izvrsno zagrijavanje za sve što me čeka u zabavnom showu Nove TV. Poziv na “TLZP” idealno se poklopio s mojim povratkom na scenu nakon porodiljne pauze. Singlovi i spotovi zagrijali su publiku, a ovaj show bit će izvrsna točka na “i”, jer će me publika imati prilike doživjeti i na taj jedan osobni način, kroz odličnu zabavu i lude transformacije. Voljela bih se okušati u nekim dobrim rock-imitacijama, ali budući da volim i dobar pop i r’n’b veselim se i takvim interpretacijama. Uvijek sam bila nekako svestrana i željna glazbenog eksperimentiranja, stoga je meni ovo izvrsna platforma za iskušavanje novih stilova i elemenata.

Uobičajeno pitanje za mladu majku - kako balansirate između posla i majčinstva?

- Jako je teško, moram priznati, ali evo, uspijevam. Neću se žaliti jer imam zaista divnu živahnu curicu. Hiperaktivna je i nekad je izazov juriti okolo za njom i udovoljiti joj, ali njezina sreća i osmijeh daju mi energiju za sve. I ona uživa u glazbi, pleše i super se zabavlja kad tata i mama rade na novim pjesmama i vježbaju.

Sličnost u svakom pogledu

Kakva je vaša kćerkica?

- Prohodala je jako brzo i već naveliko priča, samo je još ne razumijemo (smijeh). Ona stalno negdje žuri i ima svoje vizije koje zahtjeva da budu shvaćene - i to jako glasno! Silno voli da je mama hrani i da je isključivo mama uspavljuje, i to joj nitko ne može oduzeti. Čak i najveći umor ne može zaustaviti mamu kad Gabica zatraži svojim slatkim, ali odlučnim - “Mama”!

Vaš suprug Mario ujedno je i vaš poslovni suradnik. Je li, suprotno uvriježenom mišljenju, užitak kad se isprepliću posao i ljubav?

- Meni je s njim izvrsno raditi. Sviđaju mi se njegove ideje i glazbeni senzibilitet. Baš smo se našli u svakom pogledu. Oboje privatno slušamo sličnu glazbu i imamo iskustva u različitim glazbenim žanrovima, pa se to osjeti i na novom materijalu koji radimo zajedno. Svaka pjesma je drugačija, ali opet dio jedne nove cjeline. Kad jednu začinimo s malo više elektronike ili nečim egzotičnijim, zabavnijim, u drugu ubacimo neki ozbiljniji element, napravimo više bendovske live atmosfere. Idući spot koji planiramo snimati bit će s mojim bendom, kao najava da opet počinjemo s električnim koncertima.

Uspijevate li ovog ljeta pronaći vremena za odmor i kako ga provodite?

- Baš i ne. Riječ odmor mi je strana. Kažu ljudi da će biti lakše kad Gabriela napuni 18, ali da onda počinju nove brige (smijeh).

Razgovarao: Adrian ANDREJEKFoto: Jadranka ČELIK - ŠKUGOR & Mario PERČIĆ
ČEZNEM ZA TERETANOM

Bila bi šteta ne pokazati takvo tijelo na plaži. Kako izgledaju vaše fitness navike (trening, prehrana) u posljednje vrijeme?

- Gabriela je moj jedini fitness. Kleše me trčanje za njom. Osim toga, ples je idealna tjelovježba, a naplesala sam se dosta za potrebe snimanja spota “Ajde, ajde”, i to - u štiklama! Čeznem za danom kad ću ponovno moći s mužem koji put otići u teretanu. Čisto za svoj gušt i trening snage.

Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike