Osijek
LOV NA GURMANSKI REKORD

Šoštarić kuha najveći
čobanac na svijetu
Objavljeno 19. kolovoza, 2016.

Osječanin Denis Šoštarić kuhat će najveći čobanac na svijetu u nedjelju (21. kolovoza) u Vukovaru, na Sportskom rekreacijskom centru Lijeva bara. U postizanje svjetskog rekorda upustit će se kao glavni kuhar s još 12 pomoćnika, a kuhat će ga u golemom kotliću koji je kamionom prebačen u Hrvatsku iz Srbije, odnosno Bačke Palanke.

Sve se odvija u sklopu trodnevne manifestacije Tamburaški kirbaj koja će se održati u Vukovaru od 19. do 21. kolovoza, a u prva će se dva dana, kaže “masterchef” Šoštarić, na Tamburaškom kirbaju natjecati tamburaši, i to za nagradu od 10.000 kuna. Dodaje kako manifestaciju organiziraju Josip Lovrić i L&L Media Vukovar, a Šoštarić je zadužen za kulinarski dio. Čobanac će se prodavati u porcijama, a dio je prihoda namijenjen u humanitarne svrhe.

- Svatko se brine za svoj dio posla, a moj je kuhanje 4650 litara čobanca. Kotlić ćemo napuniti s tonu i sedam stotina kilograma mesa. Mi ćemo najprije odraditi probno kuhanje, odnosno provjeriti za koliko može provriti voda u kotliću u kojem se već kuhalo, ali nikada čobanac. Kuhao se, naime, riblji papaprikaš u Srbiji 2001. godine, ali toliki čobanac nikada nije kuhan odjednom ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje u svijetu. Kuhanje čobanca počinje u 13 sati u nedjelju. Procjenjujem, zavrit će za osam-devet sati, ako Bog da - kaže pretendent na najnoviji svjetski rekord.

Šoštarić ističe kako imaju mnogo sponzora i donatora, a među njima je i Ured predsjednice RH. Nadaju se odličnoj zabavi za sve one koji obožavaju slavonsku tamburašku glazbu, pjesme, ples i gurmanske specijalitete. Kirbaj će u petak i subotu obogatiti dodatni sadržaj: noćni sajam obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i zadruga, a na Lijevoj bari nastupit će od predvečernjih sati u tri dana Golubići, KUD-ovi, sastavi Allegro, Sokak bez imena, Iločke bekrije, Endemi, Boćarski inat, Royal, Čilaš, Sremci, Sanjalice i, na kraju, u nedjelju, točnije u ponedjeljak, od pola sata nakon ponoći pa do 2 sata ujutro pobjednički tamburaški sastav “oparen” s 10.000 kuna glavne nagrade.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike