Osijek
TJEDAN HARRYJA POTTERA

Sat magije, izrada čarobnih napitaka i štapića, metloboj...
Objavljeno 19. kolovoza, 2016.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira Tjedan Harryja Pottera koji će se održati od 29. kolovoza do 3. rujna 2016. u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Ova je atraktivna manifestacija namijenjena svim zainteresiranim korisnicima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, kako djeci i mladima, tako i odraslima. “Dobrodošli su svi, od devet do 99 godina”, poručuju iz GISKO-a.

U Tjednu Harryja Pottera održat će se različite kreativne, likovne i čitateljske radionice te brojna društvena događanja. “Ciljevi su ovog projekta ukazati na važnost rada s djecom i mladima te važnost dječjih odjela, poboljšati uslugu rada s djecom i mladima u knjižnicama, potaknuti čitateljske navike djece i mladih, pridonijeti razvoju knjižnica kao kulturno-informacijskih središta, mjesta kulturnih susreta, zabave i društvenih događanja, te pridonijeti prepoznatljivosti u lokalnoj zajednici”, kažu u GISKO-u.

Prijava za radionice moguća je do 27. kolovoza. U ponedjeljak (29. kolovoza) od 16 do 19.30 sati bit će prikazan film “Harry Potter i kamen mudraca”, dok su dan kasnije na rasporedu izrada čarobnih štapića (11 - 12.30 sati) i potraga za Hokruksima (17 - 19 sati). U srijedu (31. kolovoza) od 11 do 12.30 sati na redu je crtanje čudovišta, a od 17 do 19 sati Harry Potter pantomima. Sat magije voditelja Saše Gerbera, čiji će točan termin biti objavljen naknadno, održat će se u četvrtak (1. rujna), dok je istoga dana od 17 do 19 sati Harry Potter Pictionary. U petak (2. rujna) od 11 do 12.30 sati zainteresirani će moći pohađati sat čarobnih napitaka (Katharina Rostaš), dok će od 17 do 19 sati testirati znanje na Harry Potter kvizu. Tjedan Harryja Pottera završit će u subotu (3. rujna) improviziranim metlobojem od 11 do 12.30 sati.

Dodatne informacije zaintersirani mogu dobiti na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a 211-472.

Ivana RAB GULJAŠ

Prijava za radionice moguća je do 27. kolovoza

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike