Regija
NA ČAČINAČKIM RIBNJACIMA

3. Ribička noć
Objavljeno 17. kolovoza, 2016.

ČAČINCI

Turistička zajednica Općine Čačinci, Športsko-ribolovna udruga Klen i Općina Čačinci na ribnjacima ŠRU-a organizirali su 3. gastronomsku manifestaciju Ribička noć u Čačincima. Pred mnoštvom ljudi u prekrasnom ambijentu pripremale su tradicionalne slavonske riblje delicije uz pratnju neizostavne tamburice.

- Cilj je manifestacije da pokažemo našim posjetiteljima, a, naravno, i domaćim ljudima, turističku ponudu općine te ljepote i bogatstva Čačinaca. Hvala ŠRU-u Klen, koji je odradio velik posao u organizaciji manifestacije, tamburaškom sastavu Slavonski sokak na sjajnoj glazbenoj pratnji i, naravno, hvala svim posjetiteljima, koji su i ove godine uveličali našu manifestaciju – rekla je direktorica TZ-a ureda Čačinci Ana Marunica.

- Potrudili smo se ove godine prikazati posjetiteljima kako su naši stari nekada pripremali ribu. Pekli smo šarana na rašljama, fiš-paprikaš smo kuhali po tradicionalnoj recepturi, a ponudili smo i prženu bijelu ribu ulovljenu na našim ribnjacima. Naše društvo osnovano je 1977. i jedno je od najstarijih u Virovitičko-podravskoj županiji, stoga je ovo jedinstvena prilika da pokažemo stare običaje i očuvamo našu baštinu – rekao je predsjednik ŠRU-a Klen Renato Šafranko.

- Čačinci su sve odlično pripremili, riba je bila odlična, glazba također, a posebno mi se svidjela atmosfera u prirodi – zadovoljna je bila Barbara Štefančić iz Feričanaca. Čačinčanin Stanko Behin također je uživao:

- Svake sam godine na Ribičkoj noći i moram pohvaliti organizatora zbog odlično pripremljene manifestacije. Čačinci imaju itekako što pokazati i drago mi je da ima ovakvih manifestacija, koje su idealna prilika za promociju naših ljepota i gastronomije.

Ribička noć zaključena je tradicionalnim paljenjem baklji uz ribnjake. V. Grgurić

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike