Autoglas
RENAULT MÉGANE GRANDCOUPÉ

Limuzina koja
preskače klasu
Objavljeno 16. kolovoza, 2016.

Nakon predstavljanja novog Méganea 2015. i Méganea Grandtour, u ožujku ove godine, obitelj Mégane obogaćena je modelom Mégane Grandcoupé. Nova četverovratna limuzina dio je potpune obnove Renaultovih vozila. Krase je dinamične linije, dojmljiv prednji kraj koji nedvojbeno ističe pripadnost obitelji Renault te već iz daljine prepoznatljiv Renaultov potpis prednjih svjetala u obliku slova C. Pritom mu stakleni krov daje elegantan dvobojan izgled.

Novi Mégane Grandcoupé odlikuje se iznimno prostranim stražnjim sjedalima i velikim prtljažnikom (508litara prema normi VDA), kojem se jednostavno pristupa zahvaljujući sustavu otvaranja slobodnih ruku Easy Trunk Access.

Novi Mégane Grandcoupé konstruiran je na platformi CMF C/D, što znači da će vozači u njemu uživati jednako kao u ostalim vozilima iz obitelji Mégane. I Mégane Grandcoupé raspolaže 7-inčnim TFT zaslonom za prikaz podataka na instrumentnoj ploči, a može ga se dopuniti i 8,7-inčnim zaslonom multimedijskog sustava R-LINK 2.

Multi-Sense, dodatni head-up zaslon u visini vozačevih očiju, Easy Park Assist za pomoć pri parkiranju i brojni sustavi za udobnost i sigurnost (kočenje u nuždi, upozorenje na nenamjernu promjenu voznog traka...) također su dio opreme novog Grandcoupéa. Novi Renault Mégane Grandcoupé na hrvatsko tržište stiže u prosincu 2016. s četiri motora. Riječ je o SCe 115 s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, dCi 90 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dCi 110 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem EDC6 i dCi 130 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Više informacija o ovom francuskom ljepotanu, kao i cijene (ovisno o motorima i opremi), znat će se na jesen.

Milan BUGARIĆ

Novi Renault Mégane Grandcoupé na hrvatsko tržište stiže u prosincu 2016. s četiri motora