Autoglas
STREET RACE U ČAĐAVICI

Najbrži BMW 335
i Nikica Agatić
Objavljeno 16. kolovoza, 2016.

Lijepo vrijeme i dobra organizacija privukli su mnoštvo zaljubljenika u auto-motosportove na street race – utrku ubrzanja u Čađavici. Najviše je bilo mladih, ali događaj kakav se rijetko organizira, pokazao je da podosta ljubitelja brzina i dobrih automobila ima i među starijima.

Čađavački street race, natjecanje u ubrzanju, organizirali su Robert Mlakar i Danijel Grahovacte Auto-klub Slatina, a održan je na pisti nekadašnjeg poljoprivrednog aerodroma u Čađavici. Ne štedeći svoje ljubimce i njihove gume, vozači su nastojali dokazati i spretnost natjecanjem u nekoliko kategorija. Pobjednici finalnih vožnji bili su: u kategoriji 18 sekundi Mihael Vuković (BMW), u kategoriji 17 sekundi Aleksandar Marjanović (VW Golf 4 GTI), 16 sekundi Marko Mužar (Opel GSI), 15 sekundi Janoš Farkaš (VW Polo GTI) i u kategoriji 14 sekundi Nikica Agatić (BMW 335). Titulu najljepšeg “street style” automobila ponio je zeleni Seat iz Zagreba.

Organizatori su zahvalili Općini Čađavica i mjesnom DVD-u, koji su osigurali uvjete za održavanje utrka, te slatinskoj Autoškoli Champion za pomoć u organizaciji. P.Žarković