Osijek
PODVOŽNJAK NA VINKOVAČKOJ

I dalje bez rasvjete, unatoč silovanjima i brojnim razbojstvima
Objavljeno 16. kolovoza, 2016.

Prolazak ispod nadvožnjaka na Vinkovačkoj cesti u Osijeku prava je noćna mora za Osječane. Naime, podvožnjak koji vodi do kružnog toka na Đakovštini Vinkovačkom ulicom prema Bosutskom naselju već je godinama tako slabo osvijetljen da se građani, i u pola bijela dana, kada prolaze ne osjećaju sigurni, a kamoli noću.

- Gotovo svaki dan prolazim ispod tog nadvožnjaka. Ni preko dana ništa se ne vidi, a kamoli u sumrak ili navečer. Neko jutro u susret mi je naišla biciklistica. Vidjela sam je tek u posljednji tren i samo pukim slučajem nismo naletjele jedna na drugu. Ondje je strašno i uopće se ne osjećam sigurno - kazala nam je stanovnica Dunavske ulice, koja svakodnevno prolazi ispod starog nadvožnjaka na Vinkovačkoj na putu do posla u središtu grada.

Prije nekoliko godina, baš zbog slabe vidljivosti, na podvožnjaku, ali i iznad njega, bilo je nekoliko napada na žene. Samo od 1. siječnja 2010. do kraja listopada 2013. ondje je jedna žena silovana, dvije su osobe opljačkane, jedna je, prema policijskoj terminologiji, drsko okradena, odnosno otete su joj stvari, a jedna je okradena i jedna teško ozlijeđena.

Još prije tri godine gradske vlasti obećavale su rješavanje tog problema, no još se na tome radi.

Denis Ambruš, osječki dogradonačelnik, kaže da se svi problemi vezani uz javni prostor moraju što prije riješiti da Grad bude sigurniji.

- Problem neosvijetljenosti ne tiče se samo podvožnjaka na Vinkovačkoj već i onoga u Svilajskoj ulici. Trenutno razmatramo hoćemo li ići na privremeno rješenje s postavljanjem reflektora ili ćemo ući u zahtjevnije radove i sve staviti u projektnu dokumentaciju, kako bismo to riješili najkasnije 2017. godine - kazao je Ambruš.

Dodao je da će se u rješavanje problema neosvijetljenosti podvožnjaka kroz lokalnu upravu uključiti i gradske četvrti - Gornji grad, Industrijska i Retfala, na čijem se prostoru sporni podvožnjaci nalaze. U dogovoru s njima vidjet će se koji će se obujam radova provesti.

A dotad će građani i dalje u strahu hodati podvožnjakom...

Sandra LACIĆ
RJEŠENJE 2017. GODINE?

Kako navodi osječki dogradonačelnik Denis Ambruš, u Svilajskoj ulici nije tako velik broj građana kao u središtu grada, no ondje je put koji vodi prema obližnjem trgovačkom centru i Osječani biciklima i pješice prolaze ispod nadvožnjaka.

- Zbog sigurnosti svih, nastojat ćemo da se problem osvijetljenosti oba nadvožnjaka što prije riješi - kazao je Ambruš.

Svilajska

PODVOŽNJAK U SVILAJSKOJ ULICI TAKOĐER NIJE OSVIJETLJEN

Denis Ambruš

dogradonačelnik

Trenutno razmatramo hoćemo li ići na privremeno rješenje s postavljanjem reflektora ili ćemo ući u zahtjevnije radove i sve staviti u projektnu dokumentaciju.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana