Sport
U DOMU DAMIROVE BAKE

''Damšo ne daj se, uvijek si mi pobjegao kad sam te čuvala''
Objavljeno 13. kolovoza, 2016.

VUKOVAR - Šampanjac je tekao u potocima, telefon nije prestajao zvoniti, a baka Nada Martin na izdisaju, unuk Damir Martin iz Vukovara osvojio je srebro u veslanju u disciplini samac na Olimpijskim igrama u Riju, fotofiniš je odlučio o srebru.

 

Prijatelji su pristizali u dom bake Nade Martin već oko 15.00 sati, spreman je bio šampanjac, ne jedan, nego dva i sve je slutilo na odličnu atmosferu u iščekivanju utrke koja je Hrvatskoj donijela još jednu medalju.

 

Prije utrke očekivanja bake Nade bila su da osvoji medalju, jer kako kaže svaka je medalja sjajna bila ona bronca, srebro ili zlato.Kad je počela utrka baka je zamolila za tišinu okupljenih prijatelja i da svi budu kao je dan uz Damira.

 

-''Moj Damire, moj Damšo idemo !'', uzviknula je baka Nada na početku utrke. Koncentriran je, moglo biti dobro, a joj…''Damšo ne daj se, uvijek si mi pobjegao kad sam te čuvala'', uzbuđena je bila baka Nada.

 

Kako je utrka odmicala, adrenalin je bio na vrhuncu, baka je sve više navijala, u jednom trenutku je uzviknula: ''Kad si izdržao podrum, izdržat ćeš i ovo !'',  ''Damšo ne brini, baka je uz tebe''.

 

Prema kraju utrke, baka više nije mogla sjediti na svom mjestu, svi su bili na nogama i sa nestrpljenjem se iščekivao kraj utrke.

 

- ''Ne sad stati!'', vikali su prijatelji, baka je samo ponavljala ''Imamo medalju''. Kad je ostalo zadnjih 200 metara onda je nastupila opća ludnica u domu bake Nade Martin.

 

-''Ideeee ideee Damir!!'', svi su vikali, na kraju je baka došla do prozora, više nije bilo zraka od uzbuđenja. Jednostavno emocije su svladale baku i na kraju je samo rekla: ''Hvala Bogu moj Damir ima medalju''.

 

- Moje impresije nakon utrke su jako velike, presretna sam što je Damir postigao ovaj veliki uspjeh. Za dvije godine rada on je došao na svjetski tron. Mogu reći da sam oduševljena i puna su mi usta hvale za utrku koju je odvozio moj Damir', istaknula je emocijama preplavljena baka Nada. (Mario Kokaj)

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike