Osijek
ZABAVA U POKRETU

Sarvašani osmislili svoje Zrće - u traktorskoj prikolici
Objavljeno 11. kolovoza, 2016.

Velike vrućine koje su ovoga ljeta zahvatile područje Slavonije nagnale su maštovite mještane Sarvaša na zanimljivu ideju kako se rashladiti, a ujedno i sumještane nasmijati do suza.

Kažu kako oni u Sarvašu imaju svoje Zrće, iako su od te plaže poznate po tulumima udaljeni zračnom linijom nekoliko stotina kilometara. Bez obzira na to što im dravska plaža nije daleko, izmislili su party traktor, odnosno pokretni bazen u traktorskoj prikolici.

Postavili u nju najlon, a budući da im je pjena skupa, ispunili su prikolicu bunarskom ili dravskom vodom pa u ritmu traktorskog drmusanja obilaze sarvaške ulice, nasmijani, raspjevani i zadovoljni.

Sarvaško partijanje zna potrajati satima, a dobrodošle su posebice pripadnice ljepšeg spola.

Kako ne bi bilo gužve u jednoj prikolici oni su, kao na Zrću, gdje su odvojene plaže, odlučili organizirati još jednu prikolicu - za žene koje im se ovaj put nisu pridružile u partijanju.

Ali, kažu Sarvašani, dale su obećanje da će se, čim stigne druga prikolica i zakvače je za ovu prvu već upregnutu u traktor, skinuti u bikinije pa seoski party može početi.

Kako to stvarno izgleda može se pogledati, kaže nam Sarvašanin koji nam je poslao ove fotografije Josip Fištrović, na sarvaškom portalu www.sarvas.info koji on administrira. Tamo je, naime, postavljen i video sa seoskog partija u traktoru.

Veselim Sarvašanima bazen će potrajati dok ne zahladi, ili dok im prikolica ne zatreba za berbu kukuruza, a onda će se kupati, kao i svi poljoprivrednici - u znoju, ali i uživati u plodovima svoga rada.

Darko PEJIĆ

Sarvašani će kupati dok ne zahladi, ili dok im prikolica ne zatreba za berbu kukuruza

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE NASTAVNIKA

Fokus na kompetencijama i poduzetništvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana