Osijek
OBITELJI ŠARAC GRADI SE NOVI DOM

Prizemlje prilagođeno
Eni, osječka heroina i
njezina obitelj presretni!
Objavljeno 3. kolovoza, 2016.
Inicijativu za gradnju novog doma pokrenuo je Milijan Brkić

Četiri mjeseca nakon što je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić pokrenuo inicijativu "Izgradimo dom za Enu Šarac", u Učkoj 6 već se vide obrisi novoga doma za osječku heroinu i njezinu obitelj. Ako radovi budu tekli prema planu, božićni poklon će im biti useljenje u novi dom!

- Jako se veselimo povratku u našu kuću koju je odlučio obnoviti Milijan Brkić. Bit će veća od one što smo imali i za Enu će biti prilagođeno cijelo prizemlje. Ondje će biti i kupaonica i prilaz za Enu, odnosno omogućit će joj se ulaz u kuću invalidskim kolicima - ispričala je Enina majka Biserka koja je - upravo zbog nemogućnosti da se Ena, koja nakon nedavne operacije stopala u Lovranu mora neko vrijeme provesti u invalidskim kolicima - bila prisiljena ostati u Zagrebu. Naime, u iznajmljenom stanu u Osijeku kretanje invalidskim kolicima nije moguće pa su Ena i njezina majka morale iznajmiti prilagođen stan u Zagrebu. Ono što ih posebno veseli jest to što će s njima u novoj kući biti i baka i djed, a dovršetak kuće koja je na istome mjestu zamijenila oronulu kuću gdje se Ena intenzivno borila s tumorom na mozgu svi nestrpljivo očekuju.

Inače, bitka s tumorom još nije gotova i Ena je nedavno obavila pregled magnetskom rezonancom te je utvrđeno da se tumor smanjio za dva milimetra što je oduševilao Enu i njezinu obitelj. Dobra je vijest i da bi uskoro, nakon operacije stopala, mogla i stati na svoje noge.

- Nama su dva milimetra poput dva metra i jako smo sretni! Osim toga, predstoji pregled u Lovranu i liječnik je rekao da bi nakon toga Ena stala na svoje noge. Za sada je u kolicima i miruje, ali ne propušta sjedećki kuhati ručak, što je njezina velika ljubav - ispričala je majka Biserka.

Marija MIHELIĆ
I vi možete pomoći

Za gradnju kuće za Enu Šarac zadužen je arhitektonski ured “Rechner”, a inicijator gradnje Milijan Brkić ranije je za Glas Slavonije izjavio da je važno samo to da se Eni sazida dom dostojan čovjeka. Donacije se i dalje primaju na tekući račun Ene Šarac otvoren u PBZ banci, broj HR0423400093212923106 ili za donacije iz inozemstva na devizni račun broj HR1423400093217506855 u istoj banci. Primatelj donacije: Ena Šarac, OIB 95574395933, Učka 6, 31000 Osijek. Svrha uplate: Donacija za izgradnju doma Ene Šarac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike