Osijek
DRUGA OVOGODIŠNJA OSJEČKA LJETNA NOĆ

Gastroponuda, zabava, sport i druženje za sve generacije!
Objavljeno 29. srpnja, 2016.
Svečano je otvorena i terasa Dnevnog boravka za umirovljenike

Kamo će Osječani koji posljednjeg petka u ljetnim mjesecima ostanu u gradu otići ako ne na Osječku ljetnu noć! Manifestacija je to koja, po uzoru na brojne gradove u Europi, ali i na Jadranskoj obali, tijekom večernjih sati posljednjeg petka u lipnju, srpnju i kolovozu okuplja sve generacije već godinama.

Bilo je tako i večeras, na drugoj zaredom, srpanjskoj, Osječkoj ljetnoj noći, u sklopu koje su se na već poznatim lokacijama održavale razne manifestacije. Na Trgu Ante Starčevića tako su se prodavali osvježavajući kokteli uz DJ summer mix hitove na “Ljetnoj plaži”, točnije, na prostoru fontane, a održana je i promocija NK Osijek pod nazivom “Pokrenimo grad”, kao i promocija “Trija fantastikus” u organizaciji Old timer kluba Osijek. Također na Trgu bila je odlična gastronomska ponuda osječkih restorana, kao i ponuda piva “Craft”, a Osječani koji su prošetali promenadom mogli su se počastiti kokicama ili pak kuhanim kukuruzom, koji se prodavao na nekoliko punktova.

Sportski sadržaji mamili su ljubitelje sporta na Trg slobode, gdje je održana mini nogometna ekshibicija NK Osijek “Na maliće”. Tek nekoliko metara dalje, u prolazu kod Končara, priređen je Terasa party, a novoobnovljenu terasu Dnevnog boravka za umirovljenike otvorio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

- I dalje radim na tome da umirovljenicima omogućim da se ugodno druže, a to će sad činiti na terasi, gdje mogu igrati društvene igre, čitati i provoditi svoje slobodno vrijeme - poručio je Vrkić.

Poklonici klapskih pjesama došli su na svoje u Prolazu Franje Krežme uz nastup klape Zrinski i “Vokala za slušanje i ples”, a druženje uz koktele u opuštenoj i urbanoj zabavi nazvanoj “In da sofa” priređeno je u Sakuntala parku. Bila je ovo još jedna odlično posjećena Osječka ljetna noć, noć za pamćenje, do sljedeće, posljednje ovogodišnje, u kolovozu...

Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije