Osijek
MAČEVALAČKI KLUB DMITAR ZVONIMIR

Gradonačelnik im donirao mačeve i zaštitne kacige
Objavljeno 29. srpnja, 2016.

Prvi mačevalački klub Dmitar Zvonimir u Osijeku, ujedno i najmlađi u Hrvatskoj, jučer prijepodne ugostio je gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je tom prigodom donio poklone u obliku nove mačevalačke opreme.

Naime, entuzijastični klub osnovan je tek 2011., dvije godine borio se s administrativnim problemima, organizacijom, ali i prostorom, koji je naposljetku 2013. godine na korištenje dobio upravo od Grada Osijeka, na adresi Kamila Firingera 3.

Ova izvrsna suradnja urodila je plodom prošle sezone, kada su se sportaši Dmitra Zvonimira okitili s 15 medalja u svim dobnim kategorijama. No, budući da je za ovaj zanimljiv sport potrebna skupa i sofisticirana oprema, članovi osječkog kluba dugo su trenirali u ograničenim uvjetima, koji će se napokon nabolje promijeniti nakon jučerašnjeg posjeta gradonačelnika Vrkića.

- Nakon dolaska na hrvatsku mačevalačku scenu 2013. godine, klub je do danas znatno napredovao, a za nastavak kvalitetnog rada potrebna nam je i jednako kvalitetna oprema, koju smo srećom sada dobili od našeg gradonačelnika i Grada - zahvalio je predsjednik kluba Branko Lozančić, koji je naglasio da zainteresiranost za mačevanjem u Osijeku raste, a o tome jasno govori činjenica da se broj članova s deset 2013. godine popeo na 35 ove godine.

Tako je gradonačelnik Vrkić klubu donio nekoliko mačeva i važne, zaštitne kacige te čestitao na dosadašnjim postignutim rezultatima i profesionalizmu koji ih krasi. Također, predsjednik kluba Lozančić i gradonačelnik sklopili su dogovor o suradnji i zajedničkoj organizaciji Drugog osječkog kupa u mačevanju, koji će se održati sljedeće godine i ugostiti sportaše iz devet zemalja, tako promovirajući ovaj nepravedno marginalizirani sport na našim prostorima. M. Mandić

35

članova trenutno ima Mačevalački klub Dmitar Zvonimir koji je osnovan tek 2011. godine

Najčitanije iz rubrike