Regija
ODOBREN NEPOVRATAN NOVAC

U obnovu će dvorci
Janković i Pejačević
Objavljeno 29. srpnja, 2016.

VIROVITICA - Izvrsne vijesti stigle su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu. Naime, Županija i Grad prošli su na natječaju “Integrirani razvojni programi temeljeni na razvoju kulturne baštine” i dobit će nepovratna sredstva za projekt obnove dvoraca Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici.

Suhopoljski dvorac, koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, obnovit će se sredstvima Europske unije u projektu koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, vrijednosti 39.767.716 kuna, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija.

U obnovu će krenuti i dvorac Pejačević u središtu Virovitice. Projekt je to Grada Virovitice, težak 78.422.470 kuna,a koji je prijavila Virovitička razvojna agencija VTA. Osim dvorca, obnovit će se i park u središtu Virovitice, čime će administrativno središte Virovitičko-podravske županije dobiti reprezentativan izgled.

Očekuje se ugovor o financiranju, koji će potpisati ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric. V.G.

12

milijuna kuna vrijedna je obnova dvoraca u Suhopolju i Virovitici

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike